Az ablakspecialista erőmű

A mai piaci követelmények – legyen szó ablakról, ajtóról vagy egyéb homlokzati termékről – széles méret- és formaigényét csak egy olyan gyártóberendezés tudja hatékonyan kiszolgálni, amely minden gépegységében, működtetőszoftverében a gazdaságosságra lett kifejlesztve. A Conturex 125 Variónak teljesen mindegy, hogy milyen szériaszámmal rendelkezik a gyártandó termék, az a gyártási idő különbségében nem mutatkozik meg. Nemcsak a kereszt- és hosszfuratolásokat, hanem egyéb beeresztéseket, nútolásokat, fecskefark marásokat vagy akár speciális sarokkötéseket is kiváló pontossággal, teljesen automatikusan és rendkívüli gyorsasággal munkálja meg az adott alkatrészen. (Ilyen például a Leitz új PlugTec sarokkötése is.)


A szállítószalagra mindig a megfelelő alapanyag kerül, a vonalkódolvasónak köszönhetően
 

A CNC profilozó központ egy tudatos fejlesztés eredménye. Teljesítményét és gyorsaságát az elvégzendő megmunkálási folyamatok összehangolt optimalizálásával érték el. Ily módon a berendezés teljesítménye 20%-kal javult. A Conturex 125 Vario be- és kimeneti oldalán egyaránt többszintes tárolót alakítottak ki, és a gépasztalokat két Vario PowerGrip és egy PowerGrip fejekkel szerelték fel. A szabadalmaztatot t megfogási rendszereknek köszönhetően az ablakfrízt egy munkamenetben teljesen körbemunkálja a berendezés, így a folyamat végén a kész alkatrész kerül a tárolórekeszekbe. Az ablakgyártó erőmű 25–260 mm-es megmunkálási szélességgel, 40–150 mm-es vastagsági és 175–6000 mm-es megmunkálási hosszal, 290 mm-es felfogatási hosszal, akár 12 kg szerszámtömeggel, 340 mm-es maximális szerszámátmérővel, illetve akár 140 mm-es résmélységgel is használható. Mindezt kiegészítik a 3, 4 vagy 5 tengelyes megmunkálásra alkalmas megmunkálóorsók, melyekhez 2 x 24 darabos belső szerszám tárhely tartozik, amely a külső tárolókkal együtt maximálisan 220-ra bővíthető. Így a szerszámcserével járó műveletek közötti váltás is gyorsan elvégezhető.


A Conturex 125 Vario egyedi alapanyag- és készterméktárolókkal felszerelt, mely tovább növeli a berendezés hatékonyságát
 

A kezelő nélküli, teljesen automata működésű berendezés csak időszakos felügyeletet kíván, éppen ezért ideális több műszakos munkarendű munkahelyek kialakítására. A feladó és az elszedő helyek nagyságától, számától függően akár egy komplett műszak termelését élő munkaerő beavatkozása nélkül is automatikusan elvégzi. A Conturex 125 Vario hatékonyságához jelentősen hozzájárul az opcionálisan kérhető energiahatékonyság visszatápláló aggregát, mely jelentősen csökkenti a berendezés elektromos energia felhasználását. A Conturex 125 Vario profilozó központ a Weinig bemutatótermében beüzemelésre került. Itt az érdeklődők igény esetén megtekinthetik.


Tetszett a cikk?