Lakkozás letapadás nélkül

A Martin speed 20/10 szóróasztal a kis- és közepes szériával dolgozó üzemekben megszünteti ezt az időpazarló gyakorlatot. Az alkatrészt csak a papírral bevont munkaasztalra kell helyezni, és kezdődhet a felületkezelés. A technológia eddig hagyományosnak tűnik. Azonban a szennyezett papír cseréje a speed 20/10 szóróasztalon pillanatok alatt történik meg. Az asztalon hosszanti irányban egy papírtekercs csévélődik át, mozgatása lábpedállal végezhető, így a kéz szabadon használható.

A Martin új szóróasztalán az alkatrészek mindig tiszta felületre kerülnek, így nem fordulhat elő, hogy azok letapadnak, és az ilyenkor szokásos maszkolás is elhagyható.

Az alkatrész méretétől függően akár több felületkezelendő munkadarabot is helyezhetünk egymás mellé az asztalra. A szóráskor mégis minden esetben az optimális szögben használhatjuk szórópisztolyunkat, az asztal 180 fokos szögben könnyedén elforgatható. Az alkatrészek asztalról való levétele is gyerekjáték. Nincs szükség trükközésre, a lapok és az élek egy munkamenetben lefújhatók. A levételre kétféle lehetőség is van. Egyrészről a lábpedállal működő papírcsévéléssel futószalagszerűen oldalirányban levezethető az alkatrész, így a nem szórt alsó felülethez hozzáférve az biztonságosan a szárítóállványra helyezhető. Nagyobb méretű munkadarab esetén az asztalba épített pneumatikus kiemelő rendszert szintén lábpedállal működtethetjük. Ez éppen annyira emeli ki az asztal síkjából az alkatrészt, hogy annak biztonságosan aláfogjunk és eltávolítsuk az asztalról.

A lábpedál éppen annyira emeli ki az asztal síkjából az alkatrészt, hogy annak biztonságosan aláfogjunk.

 

A szóróasztal robbanásveszélyes környezetben is használható. Ennek két műszaki megoldás enged zöldutat. Az egyik az, hogy a papírcsévélést végző hengerek anyaga speciálisan antisztatikus összetételű. Ezáltal nincs súrlódási feltöltődés. A másik pedig az, hogy a csévélő hengerek mozgatása nem elektromosan, hanem pneumatikusan történik. A géptelepítéshez tehát nincs szükség másra, mint a felületkezelő helyiségben amúgy is kiépített, sűrített levegős csatlakozási lehetőségre.

Az asztal 180 fokban elforgatható, ezáltal a szórandó felület mindig kézre esik.

A szóróasztalon található papírbevonat lényegében egy papírtekercs, amely átcsévélődik egyik hengerről a másikra. 


Tetszett a cikk?