A Milwaukee® nagy dobása

A profi szakembereket egy új gép kézbevételekor olyan érzés fogja el, amit nehéz leírni: jó érzést kelt a fém csillogása, a gép markolatának a tapintása, a gép hangja az első indításkor. Nagy várakozás előzi meg az első vágást, azt az érzést, amikor a fűrészlap az anyagba hatol: mit tud a gép? Mivel lep meg minket? A meglepetés az, hogy az M18 SMS216-0 esetében elmarad a meglepetés.

A gép úgy merül az anyagba, mint egy 216 mm-es vezetékes gérvágó, és az új gép vágási kapacitása is teljesen megegyezik a vezetékes verzióéval. A maximális vágási kapacitás 90/00-ban 270 x 60 mm, 450-os ferdevágás és 00-os gérvágás esetén pedig 190 x 60 mm. Az is megegyezik a vezetékes és akkumulátoros gépnél, hogy a ferdevágás tartománya 480 balra és –20 jobbra, a gérvágás tartománya pedig 500 jobbra és balra is. A pontos vágásokat beépített LED-fény és lézer segíti. A lézer kalibrálható, újra beállítható, hogy a géppel folyamatosan pontos vágásokat készíthessünk. Szintén a vágások pontosságához járul hozzá az acél alaplap a beállított reteszelési értékekkel. Az acél egyúttal tartósságot is biztosit, a nútok hosszabb használat után sem kopnak ki. A tartósságot szolgálják a kettős egyenes csapágyakkal ellátott vezetősínek is. A Milwaukee® a z M18 SMS216-0 bevezetésével a piac legnagyobb vágási kapacitással rendelkező 18 voltos akkumulátoros gérvágóját tette elérhetővé a faipari szakemberek számára.

Az új gérvágó képes segítséget nyújtani azokban az alkalmazásokban, amelyeket megfelelő termelékenységgel idáig csak vezetékes géppel lehetett elvégezni. Egy példa: 50x100-as fenyőgerenda vágásakor egy akkumulátortöltéssel 100 vágást tudunk elvégezni! De a profi felhasználók számára az is nagyon fontos szempont, hogy beépített töltésszintjelző kijelző mutatja az akkumulátor töltöttségi szintjét, így folyamatosan tudjuk, hogy mennyit dolgozhatunk még az akkumulátorral. A Milwaukee® ezt a gépet akkumulátor és töltő nélkül, 0-verzióban szállítja. Az akkumulátor külön megvásárolható, illetve a bármelyik M18-as Milwaukee fúrócsavarozónk vagy körfűrészünk, szablyafűrészünk vagy közel 60-féle más M18-as gépünk akkumulátora használható az új géphez. A Milwaukee® M18 SMS216- 0 a Milwaukee-kereskedőknél országszerte elérhető.


Tetszett a cikk?