Ablakgyártás Soukup módra

A Soukup ablakgyártó központjai rendkívül sokoldalú és gyors lehetőségeket kínálnak mindenféle üzemméretre. Nagyon fontos szempont, hogy a gépek egy műveleti fázisban elvégzik az összes műveletet a munkadarabon (profilok kialakítása, csapok kialakítása, üvegléc kivágása). Mindegyik gép magyar nyelvű kezelőfelülettel rendelkezik, valamint képes 68–104 mm vastagságú profilok gyártására is. A gépek magukban hordozzák a legkorszerűbb opciókat. Így például CNC a vezérlés, amely összeköthető az irodai gyártás-előkészítő szoftverrel (Klaes). Kiszolgálásához egyetlen dolgozó elég, akinek mindössze – a gép által kért sorrendben – az alkatrészek adagolása a feladata.

CRAFTER
A gépcsalád legkisebb tagja, kifejezetten kis- és középüzemi méretekre készült, napi 20–25 darab ablak legyártására. A gép az összes csapozási és profilozási műveletet elvégzi, és a megfelelő szerszám alkalmazásával szinte bármilyen nyílászáró legyártására alkalmas: nagyrádiuszos, illetve rusztikus ablakprofilok, bejárati ajtók, beltéri ajtók, erkélyajtók stb. Az ablakok hőszigetelésével kapcsolatos növekvő elvárásokhoz igazodva, a géppel akár 104 mm-es profilvastagságig gyárthatók ablakok, és természetesen alu.-fa ablakok faszerkezetének legyártására is alkalmas. A HSK tengelybefogás opcióként lehetővé teszi, hogy előre felszerszámozott tengelyek között váltogasson a felhasználó. Lényeges szempont, hogy az alapgép rendelkezik üvegléckivágó egységgel.

WIZARD
A Wizard típus felépítése és felszereltsége révén nagyobb termelékenységre képes. Ezzel a géppel akár 40–45 szerkezet is legyártható egy műszakban. Nem egy, hanem egymás mögött kettő profilozótengellyel dolgozik, amely lehetővé teszi, hogy szerszámcsere nélkül különféle szerkezeteket gyártsunk (pl. beltéri ajtó és ablak vagy két különböző profilú ablak stb.). További opcióként rendelkezésre áll egy balos profilozótengely, melynek alkalmazásával egy ütemben teljes keresztmetszeti megmunkálás végezhető el. Még egy fontos sajátossága a gépnek a kardántengelyes hajtású előtolórendszer, amely stabilabb anyagmegvezetést biztosít. Csapozáskor eg yszerre két elem is elhelyezhető a gépen, és szög alatti csapozás is lehetséges (±60°).

DEXTER
A Dexter ablakgyártó gépet már kimondottan alkatrészgyártásra fejlesztették ki. Teljesen automatizált gyártóközpont, nagy teljesítményű folyadékhűtéses elektrotengelyekkel és fúróegységekkel. A betárazó egység után a megmunkálás a csapozással folytatódik, ahol nemcsak a csapok kialakítása történik, hanem a különböző illesztő-, zárhely furatok is itt kerülnek elhelyezésre. A berendezés folyamatosan képes a munk adarabot megmunkálni. A profilozási műveletek alatt is képes betárazni, csapozni és furatokat elhelyezni, ezált al nag y mennyiségű kész alkatrész gyártására van lehetőség. A kész alk at részek eg y kitárazó asztalra kerülnek. Az irodai ablakgyártó szoftver ellenőrzi és hálózat segítségével juttatja k i a kész prog ramok at . A gépkezelőnek így csak az általános feladatai vannak.


Tetszett a cikk?