Csiszolás mesterfokon

ÚJ FELDER FW 1102 CLASSIC
A két megmunkálóegység optimális elrendezésének köszönhetően az FW 1102 classic-kal az elő- és finomcsiszolás egy lépésben végezhető el, ezáltal jóval nagyobb termelékenységet elérve. Ennél a kontaktcsiszolónál nincs szükség szalagcserére, mint az egyszalagos gépeknél. Az olyan szériafelszereltség, mint az elektronikusan vezérelt szalagmozgásellenőr ző, kéz védelem, va lamint munk adarabtúlvastagság biztosító, erős motorok, mechanikus rugójú nyomógörgők és teljesen rezgésmentes erőát vitel a csiszolóegységre, mind garantálja a legnagyobb megbízhatóságot és a kiváló csiszolási minőséget.

A nagy teljesítményű, kombinált csiszolóegység elektronikus-pneumatikus csiszolópárnái könnyedén elvégzik a legbonyolultabb csiszolási műveleteket is. Továbbá praktikusan a kezelőfelületről irányítható a pontos szemcsekiegyenlítés, mely magas kezelési komfortot biztosít a felhasználók számára, így kiváló csiszolási felületek érhetőek el még az érzékeny furnérozott munkadaraboknál is. Az előtolási sebesség az inverteres szabályozás miatt fokozatmentesen állítható a 0,1–10 m/perc-es értékek között, melyet a berendezés a teljes csiszolási művelet alatt automatikusan a beállított értéken tart. Mindezeket megkoronázva, a magas teljesítményt jól jellemzi a 20 LE-s főmeghajtó motor.

TELJES A SZORTIMENT
A Felder-csoport eddig is jól felépített kínálattal rendelkezett a kontaktcsiszolók terén. A kisüzemek igényeire szabott FW 650-től kezdve a teljesen egyedi igényre összeállított Format-4 Giant 1350-ig összesen 6 széria szerepel a kínálatban. Az FW 650 munkaszélessége 650 mm, mely helyszükséglet, illetve beruházási költség a szempontjából ideális kisebb üzemek számára is. Az FW 950 classic egy olyan kompakt gép, amelyhez nincsenek nagyszámú opciós lehetőségek, de minden aggregátot tartalmaz, amelyre ebben a kategóriában szükség lehet. A Format-4 gépmárkán belül két nagy formátumú kontaktcsiszoló található, finish 1102 és a finish 1302, amelyek mindössze a csiszolási szélességben különböznek egymástól. A „Giant” a Felder „ház” kontaktcsiszoló gép szériájának prémium modellje.


Tetszett a cikk?