A finn tűzifahasító gépcsalád

Az 1983-ban alapított Maaselän Kone komoly tapasztalattal rendelkezik a faiparigép-gyártás területén. Küldetésük olyan gépek tervezése és előállítása, amely technikailag egyszerű, megbízható és könnyen használható, ezáltal megkönnyíti a nehéz mezőgazdasági és erdészeti feladatokat. Sikerüket bizonyítja a világ 32 országában kiérdemelt jó hírnevük, és Észak-Európában piacvezető pozíciójuk. Az általuk gyártott Hakki Pilke automata daraboló- és hasítóberendezések az otthonitól egészen a nagyipari felhasználásig kínálnak megoldásokat. Gépeik hazai forgalmazását az Iwood Kft. végzi, ahol a megrendelő nemcsak a műszaki tartalomról kaphat információt, hanem igény szerint a pályázati és finanszírozási lehetőségekről is.

Az ügyfél és a forgalmazó érdeke is a gép hosszú távú működtetése, folyamatos karbantartása, ezt megkönnyíti a gyors pótalkatrész- ellátás, amely kiemelt része a Maaselän Kone szolgáltatásainak. A választott gép lehet fixen telepített vagy akár utánfutós alvázra szerelt. A meghajtás lehet elektromos, de dönthetünk kardános vagy dízel változat mellett is. Választható többféle hasító kés és kiegészítő, például rönkpuffer (Hakkifeed), rönkfeladó (Hakkilift) és forgácseltávolító (Cleaner), így az eredmény egy személyre szabott, az igényeknek pontosan megfelelő berendezés lehet. Ezekkel az darabolóinnovatív és magas minőségű fafeldolgozó gépekkel könnyen kielégíthetőek a megnövekedett lakossági igények, ugyanakkor a nagyobb felhasználók vagy exportpiacok is.

TÍZ KÜLÖNBÖZŐ TÍPUSÚ KOMBINÁLT, DARABOLÓ-HASÍTÓ GÉP
Új termék a Hakki Pilke Expert 25 tűzifagyártó gép, amely a hasítást és a darabolást is elvégzi helyettünk. A gép „etetése” egyszerű és biztonságos, így otthoni felhasználók számára is kiváló, ára pedig versenyképes. Az opcionális emelőszerkezettel kiegészítve, kezelése még nagyobb méretű rönkök esetében is könnyű. Hasonló teljesítményű, alvázra szerelt változata Hawk 25 néven található a kínálatban. A Hakki Pilke Easy 50 már az ipari kategóriába tartozik. Mivel a készülék automatikusan beállítja a hasítóerőt (4–30 t), a termelés nemcsak hatékony, hanem gazdaságos is. Behordás, méretrevágás és hasítás – minden vezérelhető egyetlen botkormánnyal.

Hála a masszív szerkezetnek, a helyesen tervezett védőburkolatnak és az integrált forgácseltávolításnak, a munka biztonságos, a munkatér pedig tiszta marad. A nagy teljesítmény nem jelent problémás áttelepítést, a gép tervezésénél a súlyelosztásra is gondoltak, és egy hárompontos felfüggesztéssel ellátott közepes méretű traktor képes a szállítására. A Hakki Pilke Expert 37 ideális középút, már bőven alkalmas professzionális felhasználásra, pedig csupán 7,5 kW a teljesítménye, valamint tömege is alacsony. 7 tonnás hasítóerejével viszont több mint 40 cm átmérőjű rönköket képes feldolgozni. A gép kérhető a nagyobb testvéreknél bevált Easy felszereltséggel is, ezzel a kezelés gyerekjátékká válik. A kínálatban szerepel egyszerűbb hasító-daraboló berendezés is, ez az Eagle, amely lényegében egy körfűrészes darabológép és egy kúpos hasító egyben, tökéletes megoldás lehet otthoni felhasználásra. Emellett kapható különálló hidraulikus meghajtású hasítógép (HH100) is. További információk és bemutató videók megtalálhatók a www.iwood.hu honlapon.


Tetszett a cikk?