Kompakt külső, kifinomult belső

A Festool ismét magasra teszi a mércét új excentercsiszolójával a csiszolás világában. Kifejezetten kézhez lett tervezve és már az első pillanattól érezni fogja, hogy az ETS EC a megfelelő gép. A kompakt kialakítás különösen akkor nyer igazi figyelmet, amikor kis területeken, éleken vagy szűk széleken kell csiszolni. Köszönhetően a nagy teljesítményű EC-TEC motor technológiának, az új egykezes csiszoló kisebb, könnyebb és sokkal kompaktabb, mint a szénkefés csiszolók. A függőleges területeken vagy a fej felett végzett munkák könnyedén kivitelezhetőek akár egy kézzel is. A szénkefe nélküli motor révén az ETS EC különösen robusztus és kopásmentes. A Festool az új ETS EC modelljeit különböző csiszolólöketekkel és csiszolótányérokkal kínálja a legkülönfélébb alkalmazásokhoz. Az ETS EC 150/3 modell a 3 mm-es csiszolólökettel a finom és az extra finom csiszolásokhoz, illetve az ETS EC 150/5 modell 5 mm-es csiszolólökettel a becsiszoláshoz és az átmeneti lakkcsiszoláshoz ajánlott.

Kezelői komfort, köszönhetően a zavartalan üzemeltetésnek és a „Vibration Control” alkalmazásnak
Az új ETS EC zavartalan működését a kiválóan kiegyensúlyozott súlypontokkal rendelkező geometriája és a FUSION-TEC csiszolótányér által éri el. Amennyiben a rezgés értéke túl magasra szökne a „Vibration Control System” aktív fordulatszám-szabályzással a futásteljesítményt automatikusan csökkenti. Ez védi a gép használóját és a munkadarabot is.

Egészségvédelem, az egyedi elszívás felismerése révén
A világ első elszívásfelismerőjével a Festool biztosítja az egészségbarát elektromos géppel végzett kézi csiszolást. Aktivált állapotban automatikusan biztosítja, hogy a gép csak akkor legyen elindítható, ha az elszívótömlő csatlakoztatva van. Természetesen az elszívófelismerő funkció manuálisan, igény szerint ki-/bekapcsolható!


A Festool új ETS 150 excentercsiszolója kétféle rezgéskörtartományban érhető el (3 mm és 5 mm)
 

Tányérfék biztosítja a kényelmet és a biztonságot
Mint általában, a Festool az új ETS EC modellnél is kellő figyelmet fordít a tányérfék funkciójára. Ez nem csupán a munkadarabot, hanem a kezelőt is védi. A keményfémből készült robusztus tányérfék meggátolja a csiszolótányér ellenőrizetlen felpörgését üresjáratban, valamint lehetővé teszi a gép horonymentes felhelyezését és gyors levételét.

Újonnan fejlesztett elszívótömlővel
A Festool egy új elszívótömlőt is kifejlesztett, az ETS EC 150 piaci bevezetésére. A robusztus védőköpeny védi az elszívótömlőt, valamint lehetővé teszi a könnyed siklást az éleken, sarkokon anélkül, hogy bármi kárt tennének a kezelésre váró felületen. Könnyebb az előrehaladás is. Az elszívótömlő antisztatikus, és védi a beépített plug-it kábelt is a sérülésektől.


A Festool új fejlesztése, a robusztus védőköpeny védi az elszívótömlőt, valamint lehetővé teszi a könnyed siklást az éleken, sarkokon
 

Csiszolás rendszerben
Mint minden Festool gép esetében, az ETS EC 150 mögött is egy okos, átgondolt rendszer áll. Egymással kompatibilis rendszertartozékok, csiszolóanyagok állnak rendelkezésre, a munka optimalizálása érdekében. A Festool az új ETS EC 150- hez is biztosítja a SERVICE all-inclusive szolgáltatáscsomagot. A Festool új fejlesztése, a robusztus védőköpeny védi az elszívótömlőt, valamint lehetővé teszi a könnyed siklást az éleken, sarkokon A szolgáltatáscsomag költségmentesen jár, minden, a vásárlás dátumától számított 30 napon belül regisztrált Festool géphez. Az alábbi szolgáltatások tartoznak a csomagba: 36 hónap költségmentes szervizgarancia, mely kiterjed a kopó alkatrészekre is; 36 hónap lopás esetére szóló biztosítás; 7 napos pénzv isszaf izetési garancia; 10 éves pótalkatrész-biztosítás.

Az új ETS EC 150 elérhető 2014 szeptember közepétől a Festool szakkereskedői hálózatában. Bővebb információ a szakkereskedőknél országszerte vagy a www.festool.hu honlapon.


A világ első elszívásfelismerője: aktivált állapotban automatikusan biztosítja, hogy a gép csak akkor legyen elindítható,
ha az elszívótömlő csatlakoztatva van


Tetszett a cikk?