Lézertechnológia a faiparban

Az RL 1315 lézervágó és -gravírozó gépbe az ideális 80 watt teljesítményű lézercső került beépítésre. Ez a teljesítmény amellett, hogy garantálja a tökéletes vágást és gravírozást, normál üzemelés mellett kiemelkedően magas élettartamot biztosít. Természetesen igény szerint más teljesítménnyel is rendelhető a berendezés. A kitűnő vágási és gravírozási minőség érdekében magas minőségű lencsével és tükrökkel szerelték fel a berendezést. A gondozásmentes lézercsőnek köszönhetően ipari felhasználásra is tökéletesen alkalmas a gép. Emellett az üzemeltetési költségek is alacsony szinten maradnak.

A gép zárt rendszerű, a munkafelület egy felnyitható ajtóval van elszigetelve a környezettől. Emiatt a készülékekhez mellékelt elszívó ventilátor segítségével nem jutnak a helyiségbe a vágáskor keletkező gázok, füst és szag. A beépített multifunkciós DSP ellenőrző rendszer a megmunkálás során 360 fokos vágási dőlésszöget tesz lehetővé, nagy teret adva ezzel a képzeletnek. A legtöbb lézergépnél komoly problémát okoz a hirtelen leállás, de nem az RL szériánál. Ilyen esetekben ezek a gépek az utolsó megmunkált millimétertől folytatják a munkaanyag megmunkálását. A készülékhez tartozó program vágásra és gravírozásra egyaránt alkalmazható! Számos általános és specifikus szoftverrel kompatibilis, pl. AutoCAD, CorelDraw. A pontos munka és a hosszabb élettartam érdekében a berendezés magas precizitású lineáris vezetősínnel van felszerelve. Ár–érték arányban ez a berendezés a legjobbak között teljesít. A lézergyártó mögött 20 év fejlesztői munka, több mint 10 szabadalom áll.

Kiváló felbontás, a legapróbb részletek gravírozásához
A megfelelő felbontás és visszatérési pontosság nagyon fontos kritérium a lézertechnológiában. A legapróbb részletek megjelenítéséhez egyrészt a lézergravírozó mechanikai felbontása, valamint a megfelelő fókusztávolság ad segítséget. A visszatérési pontosság lehetőséget ad folyamatos szériagyártásra is.

Levegőelszívás:
a gravírozás alatt álló munkadarab füstjét fújja el. Különösen a fa gravírozásánál hasznos, a koszmentes fókuszlencse és a stabil lézerteljesítmény érdekében.

Biztonságos vízhűtő rendszer:
a zárt, fémházas vízforgató készülék több ponton is biztonságosabb egy olcsóbb vízpumpától. A termosztát folyamatosan figyeli a hőmérsékletet, a beépített védelem pedig nemcsak jelez, hanem szünet állásba helyezi a lézergépet, ha pl. rátoljuk a vízcsőre a gép kerekét vagy túl meleg a víz hőmérséklete.

Díjmentes gravírozó szoftver:
ingyenes vezérlőszoftvert biztosítunk, amellyel a gép összes lehetősége kihasználható. Nincs szükség további upgrade-re. A szoftver képes importálni az ismert grafikai fájlformátumokat (pl. BMP, AI, DXF, PLT...). Gravírozásra és vágásra is egyaránt használható. A szoftverben különböző munkafolyamatokat tudunk megadni egy munkára, így egy indítással kombinált gravírozás-vágás is megoldható. Pl. hűtőmágnes vagy névtáblák gyártásánál, ahol gravírozni, majd kontúrvágni kell.

80 W-os lézercső:
a növelt teljesítményű, 80 W-os CO2-lézer számtalan alapanyag gravírozására alkalmas, és a vágásnál is megfelelő teljesítményt biztosít. Plexi folyamatos vágása nem okoz gondot, és a megmunkálás időtartama is arányosan javul.


Tetszett a cikk?