Hasznos újdonságok a Milwaukee-tól

A munkák során az egyik leggyakoribb teendő az anyagok vágása. A vágások helyének meghatározására a szakemberek hosszú ideje ácsceruzát használnak – de most elérkezett az idő, hogy lecseréljék az ácsceruzájukat. De mire lehet ezt lecserélni? Mi az, ami jobban használható? Olyan eszközre van szükség, aminek nem törik ki a hegye. De ez önmagában még nem elég, ideális az lenne, ha nem kopna el a hegy és nem kellene hegyezni. Azt szeretnénk, ha nem kellene a fülünk mellett hordani, de azért mindig kéznél kell lennie. Az is fontos, hogy többféle anyagra lehessen használni: fémre, fára, műanyagra, gipszkartonra stb. És végül az is nagyon jó lenne, ha az eszközt lehetne használni poros, szennyezett felületen is. A Milwaukee® új INKZALLTM jelölőfilcei tökéletesen megfelelnek a fenti szempontoknak, így ideálisak a faipari szakemberek számára is. Fontos, hogy az akril tollhegy tartós, nem deformálódik el, és kiválóan használható érdes felületeken is. A jelölőfilc kupakján egy erős akasztó van, amivel nadrág vagy zubbony zsebében tarthatjuk annak veszélye nélkül, hogy kiesne a zsebből. De a kupakon lévő praktikus lyuk segítségével a ma divatos nyakbavalóhoz is rögzíthetők. A Milwaukee® új INKZALLTM jelölőfilcei két változatban érhetőek el: egy olcsóbb verzió, ami mindenben megfelel a fenti igényeknek és egy Heavy Duty kialakítású, kemény igénybevételre tervezett, ám egyidejűleg "stílusos" jelölőfilc, ami tartós fémtestének köszönhetően "túléli", ha ráesik valami, ha véletlenül rálépünk. 

A vágásokhoz számos esetben nincs szükség gépre, hanem csak egy ollóra. De egyáltalán nem mindegy, hogy ez az olló milyen, hiszen folyamatosan precízen kell vágnia. A Milwaukee® új ollói keményfém vágóélekkel rendelkeznek, és természetesen rozsdamentes acélból készülnek. A markolat törésálló, teljesen fémből készül, ezért ha rálépünk, vagy az olló leejtésekor sem törik el. A rögzítőcsavar kialakításának technológiája: megvéd a pengék kilazulásától, így hosszú időn keresztül pontosan vághatunk. Az olló akár kesztyűben is használható, és van egy mutatóujjtartó, a még kényelmesebb munkavégzés érdekében.

És végül fontos, hogy a penge élén lézerrel bevágott vonalzó van, ami lehetővé teszi az egyidejű mérést és vágást. A vágásoknál egy másik fontos szempont, hogy a vágandó anyag szilárdan és biztonságosan legyen rögzítve, hiszen a vágások csak így lehetnek pontosak. A rögzítés megbízhatósága mellett a másik igény a szorítókkal kapcsolatosan, hogy gyorsan zárhatóak és kioldhatóak legyenek. A Milwaukee® új TORQUE LOCKTM rögzítői kiválóan megfelelnek mindkét szempontnak. Két verzió érhető el, egy kedvezőbb árú, tartós műanyag kivitelű és egy fémből készült. Mindkét verzió több méretben kerül piacra, hogy a munkadarabok méretétől függően kényelmesen és gyorsan használhassuk őket. A Milwaukee® új INKZALLTM jelölőfilcei, Heavy Duty kialakítású ollói és TORQUE LOCKTM rögzítői országszerte elérhetőek a Milwaukee-kereskedőknél. 


Tetszett a cikk?