Várja a Homag City

BINGO – A "26" nyert 

InnovationCenter – Az eredeti

A legendás innovációs centrum látogatói a jövő fuvallatát érezhetik. Hogyan fognak változni az elvárások a bútorokkal szemben a következő 10 évben? Milyen bútorgyártási technológiával lehetnek sikeresek a Homag csoport ügyfelei? Pillantson be a holnap bútorgyártásába, és legyen része egy meglepetésekkel teli vizuális és egyszersmind kézzel fogható élménynek. Ezen kívül a jelen és a jövő fontos témája az InnovationCenter-ben az energiahatékonyság. A jövőbe tekintő vállalkozások számára nagy fontosságú a termelékenység növelése, a költségek csökkentése, az erőforrások megóvása. Emiatt került fókuszba a Homag intelligens technológiai csomagja, az ecoPlus. Minden apró részletet megvizsgálva derül ki, hogy csak magában az energiafelhasználásban mekkora potenciál rejlik. Egy üzem, amely a Homag csoport ecoPlus megoldásait alkalmazza a fűrészgéptől az élzáráson és a CNC megmunkáló központon át a csiszológépig, az energiafelhasználását akár 30%-kal is csökkentheti. Ezekkel a fejlesztésekkel a Homag csoport már évek óta a VDMA(Német Gépgyártók Szövetsége) Blue Competence kezdeményezésnek, az élharcosa. (A Blue Competence kezdeményezés a fenntartható növekedést és az erőforrások megóvását célozza.) 

Aktuális az ecoPlus-nál: Elszívás – a kevesebb több

Az új elszívó rendszer kifejlesztésekor két témára fókuszált a Homag: a forgács elragadására és annak áramtechnikailag hatékony elvezetésére. Jelenleg a forgács mindig vízszintesen kerül elvezetésre, ezáltal a az új áramlástechnikailag optimalizált CFK elosztó jóval kopásállóbb, és egyidejűleg jóval könnyebb . További előny, hogy az eljárással a szükséges belmagasság is csökkenhet. 

Összességében az elszívási eljárás alacsonyabb áron jobb eredményt hoz:

  • akár 30%-kal csökkenti az elszíváshoz szükséges energiát.
  • akár 25% javulás az elszívás eredményességében
  • csökkenti a gép szennyeződését és a levegő szálló por tartalmát a gép környezetében 

A HOMAG Group új elszívó rendszere

Sikertényezők az energia hatékonyságban – filmen
Hogyan fedezze fel a spórolási lehetőségeket a termelési folyamatban?

Az energiatakarékos termelés egyre fontosabb lesz. A kérdés immáron nem az, hogy kell-e ezzel foglalkozni, kell-e valamit tenni, hanem az, hogy hogyan? Nem csak az egyes gépek elemzése, hanem a teljes rendszer együttműködésének figyelembe vétele a fontos. Ez a Homag csoport mérnökeinek a Siemens innovatív szimulációs szoftverével sikerült. Nézze meg Ön is!

youtube.com/homaggroup 

 

Hálózatba szervezett gyártásirányítás: Egyedi gyártás a sorozatgyártás hatékonyságával

A bútorgyártás trendje is az egyedi feladatok irányába halad. Az otthon egyre inkább a visszavonulás, a feltöltődés, kikapcsolódás helyévé válik. Ez a trend a bútor gyártók számára azt jelenti, hogy a termelésüket még inkább a végfelhasználók egyedi elvárásaihoz kell igazítaniuk, miközben a lehetőségek még szélesebb spektrumával szembesülnek a bútor anyagok, színek, felületek, méretek és formák terén. Ma már működik az, hogy a vevők a gyártó weboldalán saját maguk tervezhetik meg a bútoraikat, és online megrendelhetik. Ennek eredményeként a cél, hogy minden egyes vevő igényeit egyedileg szolgáljuk ki egyedi bútorokkal, úgy mintha saját asztalosuk lenne –és mindezt a tömegtermelés ár és költségszintjén. Ezért vált az "Ipar 4.0" egy aktuális témává, annak ellenére, hogy ez az absztrakt fogalom egy széles területet lefed. A Homag csoport "hálózatos gyártásirányítást / " Vernetzter Produktion" / megnevezést használja erre a fogalomra. Mindennek a gyakorlati megvalósulását képviseli a Lignán felállított, egy darabos szériákra összeállított 100 méter hosszú gyártósora. 

HOMAG Group Engineering – Gyártósor az egy darabos szériától a sorozatgyártásig 

 

Automatizálás: Termékek, amelyek összekötnek

Öt kiemelt üzleti terület: a raktározás, automatizálás és robotok használata, szortírozás és komissiózás, összeszerelés és csomagolás, melyek üzemi mérettől függetlenül minden vállalkozás életében egyre fontosabb szerepet játszanak. Ma már sem a kézi, sem az ipari megmunkálásnál nem a termék minősége jelenti a kihívást, hanem hogy miként lehet a gépeket optimálisan kihasználni az intelligens logisztikai megoldások révén. A nagy teljesítményű egyedi gyártású termékektől a munkaműveletek komplex összekötéséig, az sorozatgyártástól az egy darabos szériákig minden elképzelésre van gépi megoldás. A termelési folyamatok rugalmasságának optimalizálására szolgáló Integrált anyagáramlási koncepció fontos szerepet kap a Lignán. A Homag szakemberei a következő megközelítést alkalmazták: Ahelyett hogy a gépek függnének az anyagáramlástól, az alapanyagok mozgása függ a megmunkáló gépek sebességétől. 

HOMAG Automation olyan termékeket mutat be , melyek összekötik a gyártási művelteket. 

Növekedjen a Homag csoporttal

Ami egy 80 négyzetméteres kompakt műhellyel kezdődik, az egy teljes ipari megoldássá nőheti ki magát, hiszen a Homag csoport gépei modulárisan bővíthetőek. Így az asztalosipari vállalkozások rugalmasan tudnak reagálni a jövő elvárásaira, a hatékonyságon javítani és a munkafolyamatokat optimalizálni. A Lignán a Homag csoport bemutatja, milyen hatékony lehet a termelés az egyedi gépektől és azok összekötésétől a "műhely koncepcióig" és a komplexen hálózatra kapcsolt berendezésekig, amelyek lefedik a teljes folyamatot a lapszabászattól a csomagolásig . Homag csoport az ideális feltételeket nyújtja a hálózatba kötött gépekhez és gyártócellákhoz,hiszen a gépekkel együtt a szoftveres hátteret is szállítja mindehhez. A folyamat fázisait az integrált adat áramlás határozza meg a tervezéstől a gyártáson át az adatelemzésig, melyek a következők elemeket tartalmazzák:

  • Termelésvezérlő rendszer: a megfelelő információ a megfelelő időben
  • Anyagáramlás vezérlő-rendszer: legkisebb tétel nagyság, rövid szállítási idő.
  • Azonosítás: a bútorelemek felcímkézése
  • Monitorozás és riportozás a gyártási folyamat nagyfokú átláthatósága,amely elengedhetetlen a megalapozott döntések meghozatalához.:.
  • Gépkezelés: a powerTouch gondoskodik a Homag csoport minden gépén az egységes kezelőfelületről a és szoftver modulokról az egyszerű munkavégzés érdekében 

 

Kérjen bővebb információt a Ligna 2015 kiállításról és a részvétel lehetőségéről  a Lignomat Kft-től, a Homag csoport kizárólagos hazai forgalmazójától: www.lignomat.hu


Tetszett a cikk?