Gérvágás kábellel vagy akkuval

Az új gépekben az eddig már bevált részleteket megtartották, és új részletmegoldásokkal finomították. Ebben nagy szerepet kap a mobilitás, vagyis a tömeg, a méret és az átvágható keresztmetszet viszonya, amely tekintetben egyedülálló a piacon. A hordozófogantyút a fűrészfejen úgy alakították ki, hogy kényelmesen egy kézzel is mozgathassa a felhasználó. A fejlesztők a felhasználókkal folytatott személyes egyeztetések és visszajelzések nyomán arra a megállapításra jutottak, hogy manapság a szerelési, építési helyszíneken a mobilitás, vagyis a könnyű mozgathatóság mellett a hálózattól való függetlenség is nagyon fontos, ezért fejlesztették ki a két akkus készüléket az öt vezetékes mellett. Ez a KGS 18 LTX 216 és a KS 18 LTX 216.

FÜGGETLENÜL A HÁLÓZATTÓL

Az akkumulátoroknál alkalmazott Ultra-M technológia és az 5,2 Ah kapacitású akkumulátorok kellő teljesítményt nyújtanak ahhoz, hogy a gérvágók hatékonyan alkalmazhatóvá váljanak áramforrástól függetlenül is. A gépek vágáskeresztmetszete megegyezik a vezetékes változatokkal, és teljesítményben is szinte azonos lehetőségeket nyújtanak. A 4200 1/min üresjárati fordulatszám kellő hatékonyságot biztosít, és a vágásminőségben sem kell kompromisszumot kötni. A gépeket 5,2 Ah akkuval tesztelték 60x60 mm-es keresztmetszetű puhafa lécek vágása során. 200 vágást sikerült végrehajtani egy feltöltéssel. Ugyanezen gépet 195x8 mm-es laminált táblákon tesztelve 400 vágást mértek egy feltöltéssel, ami 300 négyzetméter laminált padlónak felel meg. Az új gépek is tagjai a Metabo Pick+Mix rendszerének, ami azt jelenti, hogy egy feszültségosztályon belül az akkuk és a gépek teljesen kompatibilisek egymással.

KEVESEBB FORGÁCS, TÖBB KOMFORT

Az új készülékek forgácselvezetési tulajdonságait összehasonlítva az előző modellekkel, látványos javulást értek el. A vágás közben keletkező légörvénynek köszönhetően a keletkező por és forgács nagy része a gép alaptartozékaként szállított zsákban landol. Ez nemcsak a felhasználó egészségét védi, hanem a szerelési helyszínek tisztaságát is segít megőrizni.

NAGY VÁGÁSKERESZTMETSZETEK SPECIALISTÁJA

A tavalyi évben a Metabo nemcsak a kedvelt vezetékes modelljeit (KS 216 M, KGS 216 M, KGS 254 M) fejlesztette tovább, hanem két teljesen új modellt is piacra dobott. A KGS 305 M 305 mm-es átmérőjű körfűrészlappal dolgozik, kiemelkedő, 305x105 mm vágási keresztmetszettel. A gép 19,5 kg-os tömegével könnyedén a helyszínre szállítható és 10x10 cm-es élfák vágására is bármikor bevethető. A KGSV 216 M gépével a neves német gyártó egy különösen széles felhasználói spektrummal rendelkező gépet kínál a felhasználóknak. A kifinomult elektronika lehetővé teszi a fordulatszám szabályozását is, a konstans elektronikának köszönhetően pedig azonos fordulatszám-tartományon belül a fordulat vágás közben is állandó marad. Ez a gép nemcsak tömörfa vágására alkalmas, hanem laminált lapok, műanyag és alu. profilok vágására is, a megfelelő körfűrészlap alkalmazásával. Minden modellt LED-lámpával szereltek fel, ami megvilágítja a vágási területet, miközben a lézerfény jelöli a pontos vágásvonalat. A tengelyreteszelésnek köszönhetően a körfűrészlap szerszám nélkül cserélhető anélkül, hogy a védőburkolatot le kellene szerelni. A kényelmes munkavégzést anyagleszorító és asztalhosszabbító támasz is segíti.


www.metabo.hu 


Tetszett a cikk?