Egyedülálló élzáró gép a Paliszandertől

Az élzárás talán az egyik legkritikusabb művelet a bútorgyártás során, ezért nagyon fontos, hogy a legjobb megoldást válasszuk erre a célra. A Paliszander Kft. által forgalmazott spanyol CEHISA cég az éllezáró gépek fejlesztésénél a vevők igényeit és a piac elvárásait maximálisan figyelembe veszi. Európa legnagyobb tapasztalattal bíró élzárógép-specialistája idén ünnepli 50. évfordulóját. A gépek kialakításánál fő cél az egyedülálló innovatív megoldások és fejlesztések, például a CEHMELT® szabadalmazott többszínű ragasztótartály-rendszer vagy a lézeres nullfugás technológia. Ezek is bizonyítják, hogy a CEHISA évről évre különleges megoldásokkal lepi meg a piacot, minden energiáját és tapasztalatát az ipar fejlesztésének szenteli immár fél évszázada.

A CEHISA Compact PCS élzárógép-családot messze előremutató fejlesztésekkel szerelték fel. Az alapfelszereltség része a gyémánt előmaró egység, amely a minőségi élzárás elengedhetetlen feltételévé vált az elmúlt években. A teljesség igénye nélkül néhány pontban bemutatjuk a berendezést.

PROGRAMOZHATÓ KIVITEL: 

a gép egyik fő erőssége az automatikus pozícionálás. Több különböző, előre beállított pozíciót lehet felvenni a programok közé. A berendezés része a 7”-os, színes, felhasználóbarát érintőképernyős vezérlés: ’OMRON NB’. Memóriája 128 MB, a képernyő adatainak és a munkaprogramok mentéséhez. A vezérlőtábláról pneumatikusan vezérelhető egységek: nyomógörgők / alsó-felső maróegység pozícionálhatósága két különböző, előre beállított helyzetbe. Ezáltal több típus élzárásánál egyszerűen felprogramozható a különböző vastagságú élzáró anyag, és másodperc törtrésze alatt átáll a gép a másik munkára, tömérdek időt és energiát, illetve pénzt megtakarítva ezzel a felhasználónak. A programozás többnyelvű, többek között magyar nyelvű támogatással érhető el. A magyar piacon ez a nem csupán kényelmi, hanem szakmai szempont nem terjedt el. Viszont a Paliszander Kft.-nél már magától értetődő a magyar nyelvű programozás. Így minden szakmai nyelvi nehézséget kiküszöbölve, kényelmesen kezelhető a program.

DUOMELT CSOMAG: 

ezzel az újítással mind a hagyományos EVA-, mind a vízálló PUR-ragasztó együttes használatára lehetőség van. Ragasztóváltás esetén nem szükséges a tartály körülményes tisztítása, mivel mind a kétféle anyag számára van megoldás a ragasztóleeresztő rendszer és a maradék ragasztótartály segítségével.

KOMPAKT MEGOLDÁSOK: 

A gyémánt előmarón túl a CEHISA Compact PCS rendelkezik saroklekerekítő egységgel, a jól bevált citling, polírozó és fűrészes dönthető végvágó egységgel egyaránt. Melamin/PVC/ABS/PP/furnér anyagokhoz alkalmas 0,4–3 mm vastagságig. Az időzítős automata adagoló lehetővé teszi a munkaanyag pontos beállítását, és minimalizálja az élanyagból keletkező hulladék mennyiségét. A ragasztó a felhordó görgő alsó és felső pontjainál kerül befecskendezésre, ahol beépített fűtőelemek vannak, az optimális üzemi hőmérséklet fenntartása érdekében. A speciális gyorscsatlakozó tartálynak köszönhetően az ömledékragasztó egység ki- és behelyezése kevesebb, mint 1 percig tart. A berendezés további különleges megoldásokkal dolgozik. Mindezek működés közben megtekinthetők a Paliszander áruházban.

www.paliszander.hu

 


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-marcius-36


Tetszett a cikk?