Csak halkan, csak csendben, magas minőségben

A Leitz több évtizedes tapasztalatait kamatoztatta a legújabb lézeres rezgéscsillapítású körfűrészeinél. A nagy vágási hang nemcsak munkavédelmi szempontból előny telen, hanem a vágásfelület minőségére is közvetlen hatással van.

Minél alacsonyabb a fűrészlap rezgése, annál jobb a vágás minősége és ezzel együtt a zajszint is lényegesen kedvezőbb. Az új Leitz fűrészek éppen ilyen kiemelkedő tulajdonságokkal bírnak. Az új technológiával készült fűrészlapok bevágásai a magasabb fordulatszám mellett olyan speciális tömegkiegyenlítő hatással bírnak, mely rendkívüli kiegyensúlyozottságot biztosít a  zerszámtestnek. Mindez azt eredményezi, hogy a fűrészlap vékonyabb lehet, illetve magasabb fordulatszámmal használható. A vékonyabb lap kevesebb hulladékot „termel”, a nagyobb fordulatszám egy részről a felület magas minőségét garantálja, másrészről nagyobb előtolási sebesség használatát teszi lehetővé, így az a termelékenységet növeli. Kiváló futásteljesítmény-előnyét tovább fokozza a lapkák speciálisan kialakított élszöge, mely tovább erősíti a fűrészlapok megmunkálás közbeni teljesítményét. A vágás minőségét tovább fokozza, hogy a fűrészlapok fogkialakítása minden esetben speciális, alkalmazkodik a felhasználási területhez, a vágott anyag típusához.

A Leitz két minőségi szintet alkalmaz a lézeres rezgéscsillapított lapok esetében. A „Premium” jelzésűeknél a lézeres mintázat és a speciális fogmagasság együttesen csökkenti a fűrészlapok rezgését. Az „Excellent” lapok lézeres bemetszései olyan speciális anyaggal vannak kitöltve, melyek a magasabb fordulatszámok használatánál korrigálják a lap rezgését, így biztosítva annak kiegyensúlyozottságát, csendes futását.


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-augusztus-36


Tetszett a cikk?