PROFIPRESS L II 2500

Sok vállalkozás még a mai napig a csillag- vagy a keretpréseket használja a tömörfa táblásított lapok készítéséhez. Azonban ezeknél a technológiáknál a kapacitás igen korlátozott és nagy az élőmunkaigénye, ami összességében rontja a hatékonyságot, növeli a működtetési költséget. A Weinig csoportba tartozó, Dimter ProfiPress L II 2500 új dimenziókat nyit a termelés javításában.

A termelékenység és a rugalmasság egyre fontosabb tényezővé válik a korszerű gyártás tervezésénél. Az egymásra épülő ragasztási folyamatok ciklusidejének összehangolásával és az automatizálás növelésével a gyártás is hatékonyabb lesz. A nagyfrekvenciás technológia pedig mindenképp javítja a minőséget és gyorsítja a folyamatot. A PPL II 2500 ragasztóprés kifejezetten ezen feltételrendszer szerint került kifejlesztésre. A berendezés nagy előnye az egyszerű használat, a rövid ciklusidő és az egyemberes működtetés. A vízszintes elrendezés miatt a prés megtöltése még a kézi kiszolgálás esetén is kevésbé megterhelő. A gépkezelő kevésbé fárad el, fenn tudja tartani a műszak eleji teljesítményét. Nincs szükség az alkatrészek külön leszorítására, az a préselési ütemmel egy műveletben automatikusan történik, így a kézi munka igénye is kevesebb. A préskiszolgálás hatékonyságát tovább növeli a berendezés felszereltsége. A Comfort változat, amely már automatizált etető és elszedő asztallal is rendelkezik. A kezelőnek csak az érintőképernyős kezelőegységen kell a megfelelő paraméterekre beállítani, a berendezés innentől fogva automatikusan működik. A prés a különböző ragasztási feladatokhoz pár paraméter változtatásával gyorsan átállítható.

A Basic alapváltozat különálló hengeres ragasztófelhordó egysége a görgős lábainak köszönhetően könnyedén a préshez illeszthető. A ragasztóaggregát etető és elszedő asztal szinkron mozgása biztosítja az egyenletes ragasztóanyag-felvitelt.

A Comfort felszereltség még ennél is többet nyújt. Az automata ragasztófelhordóval kiegészített Profi Press-nél precízebben szabályozható a felvitt ragasztóanyag. Köszönhető ez a ragasztófelhordó egység automata fúvókás rendszerének, mellyel akár 50%-os ragasztó-megtakarítást is elérhetünk egy korszerűtlen megoldáshoz képest. További praktikus beállítási lehetőség a felhordó egység előtolásának a szabályozása. Így minden esetben az adott préselési ciklusidőhöz állíthatjuk a ragasztófelhordó gép teljesítményét.

Opcióként a prés felszerelhető a présasztalon átmenő szállítószalaggal is. Ez lehetővé teszi az egyidejű töltést és kiürítést, mely tovább fokozza a Profi Press L II 2500 teljesítményét, különösen igaz ez a többsávos működtetés esetén. A nagy ragasztási minőséget az opcionális nagyfrekvenciás ragasztáson túl a plusz présnyomás-beállítási lehetőség is garantálja. A gép működési hatékonyságát és rugalmasságát tovább növeli, hogy a présasztal hidraulikusan emelhető, illetve, hogy a présidő a ragasztótípushoz igazítható. A nagyfrekvenciás működéssel a hagyományos hőpréses technológiához képest tovább javítható a ciklusidő, és így akár a 400 m2 -es gyártási kapacitás is elérhető műszakonként. További minőségjavító funkció az opcionális intelligens nagyfrekvenciás (HF) használat. Ekkorra a fa alkatrészek elsősorban belülről, egyenletesen melegednek, így a kihűlési folyamat is kiegyensúlyozottabb, a késztermék belső feszültségektől mentes.

A PPL II 2500 standard változatának préselési szélessége: 1150–1350 mm, hossza 400–2500 mm ciklusonként. A lamellavastagság 10 és 60 mm között állítható, de ez opcionálisan 90 mm-re növelhető. A Weinig Dimter új fejlesztésű présgépe széles körben használható. Helye van a bútorgyártás legkülönbözőbb területein, legyen szó bármilyen táblásított alapanyagot használó vállalkozásról, de ezen felül kiválóan alkalmas lépcsőlapok készítéséhez vagy akár a nyílászárógyártás számos területén.

Greenteam Kft.
9700 Szombathely, Varasd u. 16.
Tel.: 94/510-830.
info@greenteamkft.hu
www.greenteamkft.hu


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-szeptember-22-23


Tetszett a cikk?