Akkus nagy sarokcsiszoló a Metabótól

Szeptemberben debütált a Metabo új, nagy, 230 milliméteres tárcsával dolgozó akkumulátoros sarokcsiszolója, a WPB 36 LTX BL 230, amely már sikeresen felveszi a versenyt a hálózatról meghajtott 2400 wattos, hagyományos sarokköszörűk teljesítményével, a kábel nélküli szabadság teljes kényelmét is biztosítva. Mint azt a Metabónál az új sarokköszörű bemutatásánál elmondták: „Ezzel megvalósult a kábelektől mentes munkaterület víziója."

A világelső akkus Metabo 230 milliméteres tárcsával dolgozó nagy sarokköszörű a felhasználónak teljes körű szabadságot biztosít, a nagy teljesítményű LiHD akkuk mind vágásnál, mind csiszolásnál, tisztításnál olyan teljesítménydimenzióba emelik az eszközt, ami eddig csak a hálózatos gépeknél volt elképzelhető. A WPB 36 LTX BL 230-as az első hálózatos gépek 2400 wattos teljesítményével rendelkező 36 voltos akkus sarokköszörű, és szeptembertől már elérhető a hazai viszonteladóknál is.

„A mi új LiHD akkutechnológiánk lehetővé tette az akkus gépeket egy új, magasabb teljesítménykategóriában is sikerrel alkalmazni, ahol eddig csak a hálózati energiaforrásról dolgozó kábeles eszközök tudtak csak sikerrel megbirkózni a megmunkálási feladatokkal. Legyen szó gérvágókról, panelfűrészekről, asztalos fűrészgépről, sarokcsiszolókról a 2000 wattos teljesítményhatár felett, a 36 voltos akkutechnológia elég energiát és teljesítményt képes kicsikarni ezekből a kisgépekből is, a munkát sokszor hátráltató kábelkötegek kényszerű igénybevétele nélkül.

A WPB 36 LTX BL 230 az első képviselője ennek a nagy teljesítményű elektromos kéziszerszám generációnak, amit hamarosan további Metabo eszközök követnek, a különböző iparágak igényeit megcélozva."

A WPB 36 LTX BL 230 számos új teljesítményhatár átlépésével is büszkélkedhet. A nagy tárcsaátmérőnek és a kompakt felépítésnek köszönhetően a köszörű akár 77 milliméter vágási mélységet is lehetővé tesz, távol bármilyen konnektortól. Legyen szó akár útépítésről, fém-, építő-, ácsiparról, az egyedülállóan tokozott szénkefementes motor, az intelligens túlterhelés-védelem zord, poros környezetben, fokozott megterhelésnél is hosszú élettartamot garantál a köszörűnek. Emellett a felhasználók a nehezebb megmunkálások esetén is nagyon hatékonyan és dinamikusan tudják alkalmazni ezt az egyedülálló eszközt. Egy akkufeltöltéssel a gyakorlott szakemberek akár tizenegy darab acéllemezből készült szalagkorlátot is fel tudnak darabolni, több mint 75 tetőcserepet el tudnak vágni, vagy kereken öt méter hosszan szét tudnak vágni egy 5 centiméter vastagságú betonlapot. Ezzel a 36 voltos akkus sarokcsiszoló az akkus üzemeltetésű elektromos szerszámok új generációjának az első képviselője egy teljesen új teljesítményszinten. A vezeték nélküli építkezések és műhelyek felé vezető úton ennek a mérföldkőnek az elérését az egyedülálló, és a Metabo által tavaly bemutatott LiHD akkutechnológia tette lehetővé. A Metabo az LiHD és az Ultra-M technológiával a vezető akkutechnológiák egyikét kínálja a piacon. A Metabo minden LiHD és Li akkuegységre hároméves garanciát nyújt.

MAXIMALIZÁLT KOMFORT ÉS BIZTONSÁG

Mivel a rendelkezésre álló adatok szerint a sarokköszörűs munkabalesetek túlnyomó többsége a kontroll elvesztése, figyelmetlenség miatt következik be a munkahelyeken, ezért a Metabónál ezen a területen több újítással a prevencióra helyezték a hangsúlyt. Az eszköz kiegyensúlyozása tökéletesre sikerült, a kezelőszervek igazodnak a védőkesztyűs használathoz.

A motor és az akku közötti elforgatható főfogantyúval a WPB 36 LTX 230 maximális biztonságot és teljes komfortot biztosít a különböző megmunkálások esetén. A 3 különböző pozícióba is rögzíthető vibrációcsökkentő – Metabo Vibratech – kiegészítő fogantyú biztos tartást biztosít a sarokköszörűnek, legyen szó vágásról vagy tisztításról. Az elektronikus lágyindítás funkciónak köszönhetően a szerszám finoman, simán rántás nélkül indul és az elektronikus biztonsági védelem pedig lényegesen csökkenti a visszarúgás(kick-back) kellemetlenségét a tárcsa megszorulásakor. Ezekkel a funkciókkal a Metabo nagyban csökkentette a kontroll elvesztésének valószínűségét a nagytárcsás köszörű bekapcsolásakor vagy a tárcsa elakadása esetén. Ezen túlmenően a Metabo az új sarokcsiszolót a veszélyhelyzetekben történő biztonságos és gyors kikapcsolás érdekében ellátta még egy halott ember kapcsolóval és egy elektronikus fékrendszerrel. Ennek a két új funkciónak köszönhetően a tárcsa másodpercek alatt megáll, abban az esetben, ha a kezelő elengedné ezt a kapcsolót, így tovább mérsékelhető a balesetveszély egy esetleges irányításvesztés esetén a munkaterületen.

RED DOT ELISMERÉS AZ INNOVATÍV KIALAKÍTÁSÉRT

Az új Metabo sarokcsiszoló azonban nemcsak technikai paramétereivel hódította meg a szakemberek szívét, de a formatervezők is elismerték a kialakítás és az ergonómia tökéletes összhangját ebben az eszközben. A 36 voltos WPB 36 LTX 230 sarokköszörű 2016-ban a szerszámok kategóriában RED DOT elismerésben részesült, amely a nemzetközi piacon a formatervezés legrangosabb elismerése.

Metabo Hungária Szerszámforgalmazó Kft.
H-1103 Budapest, Noszlopy út 30.
Szerviz és Vevőszolgálat: +36-1/434-22-25.
Tel.: +36-1/434-22-20.
E-mail: info@metabo.hu
www.metabo.hu


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-szeptember-32-33


Tetszett a cikk?