Syneon chip és a Bosch kéziszerszámok

A Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. 2001 novemberében alakult Miskolcon. A termelés 2003-ban indult meg, a gyártási darabszámok évről évre emelkedtek, 2015 őszén készült el a 75 milliomodik kéziszerszám, a helyi fejlesztésű IXO akkumulátoros csavarhúzó, mely a világ egyik legkeresettebb kéziszerszáma. Ez a termék annak a 125 fős fejlesztési csapatnak köszönhető, akik Miskolc nevét ismertté és elismertté tették a világ kéziszerszám-piacán.


Az UNEO pneumatikus fúrókalapács elnyerte a XVII. Magyar Innovációs Nagydíjat

Termékei között megtalálhatók a zöld termékvonalhoz tartozó barkácsgépek, a kerti gépek, valamint a kék termékvonalhoz tartozó, professzionális felhasználásra készült ipari elektromos kéziszerszámok. Több mint 120 mérnök dolgozik az innovatív kéziszerszámok fejlesztésén, 21 másodpercenként kerül le a sorról egy készre csomagolt termék. Évente 9 millió darab szerszámot készítenek a gyárban.

A miskolci gyárnál az igazgatói teendőket Fükő László látja el. Jól ismeri a Bosch-t, ahol 2000-től lát el különböző pozíciókat. „Vezetőként az egyik legfontosabb feladatomnak tartom a munkatársak fejlesztését és a bennük rejlő lehetőségek felszínre emelését. Karrierem építése során nagyon sok tréning, coaching és mentoring támogatást kaptam a Bosch-tól. Ezért én is nagy hangsúlyt fordítok arra, hogy a kollégáim szakmai és karrierfejlődése biztosított legyen, ugyanis ez nemcsak az ő, hanem a vállalat érdeke is. Mindenkinek megpróbáljuk megtalálni azt a feladatkört, ahol a legjobban teljesít és meg tudja mutatni, hogy milyen képességei vannak. A munkatársaknak élvezniük kell azt, amit csinálnak. Csak így tudják elérni a legjobb eredményt” – mondta el a gyárigazgató.

A kilenc magyarországi vállalatnál a Bosch mára 12 200 embernek ad munkát. A magyar gazdaság egyik húzó cégcsoportja, az éves bevétele megközelíti a magyar GDP 3 százalékát. A vállalat innovatív jellegét és hosszú távú stratégiáját bizonyítja, hogy jelenleg is 19 felsőoktatási intézménnyel van kapcsolata és jelentős kutatás-fejlesztési tevékenységet hozott Magyarországra.

AKKUS SZERSZÁMOK INTELLIGENS ELEKTRONIKÁVAL

A Bosch fejlesztése, az UNEO elnevezésű pneumatikus fúrókalapács nyerte el a XVII. Magyar Innovációs Nagydíjat, amely 3 az 1-ben szerszám, és kalapácsfúrás, fúrás, csavarozás műveletét végzi minden anyagban. A lítium-ion technológiának köszönhetően nemcsak könnyen kezelhető, hanem mindig használatra kész.

A Bosch akkus szerszámok intelligens elektronikával – a Syneon chippel vannak felszerelve. Ez a chip gondoskodik az akku energiájának szükségleteihez igazodó vezérlésről: művelettől függően optimálisan összehangolja a fordulatszám és a forgatónyomaték arányát, és pontosan akkora men - nyiségű energiát hív le, amekkora valóban szükséges. Az akkus szerszámok ezáltal mindig optimális erőt és maximális kitartást biztosítanak minden elvégzendő feladathoz. A Syneon chippel felszerelt Bosch akkus szerszámok mindig teljes erővel dolgoznak a munka végeztéig.


Kézi körfűrész

A Syneon chip mellett a főbb szerkezeti elemek – a lítium-ion akkutól a hatékony motoron keresztül a masszív felépítésű bolygókerekes hajtóműig – tökéletes összhangja is gondoskodik a maximális energiahatékonyságról. Syneon chippel ellátott Bosch PSR 18 LI-2 egy akkutöltéssel nagyjából 20%-kal több csavar besüllyesztésére és 37%-kal több fúrásra képes, mint más márkák hasonló készülékei. Természetesen minden Bosch akkus szerszámban a legújabb lítium-ion akku található. Az akkuk teljesítménye, tömege és helyigénye egyaránt meggyőző, mindig használatra készek, és bármikor lehetséges az után- vagy rátöltésük. Emellett rugalmas Power4All rendszerben kaphatók, ami azt jelenti, hogy az akku és a töltőkészülék a rendszerbe tartozó minden szerszámhoz és kerti eszközhöz használható.

KÉZZEL VEZETETT FŰRÉSZEK: precizitás, gyorsaság és sokoldalúság

A fűrészek olyan erősek, hogy számukra minden anyag gyenge! A szúrófűrészekkel, kézi körfűrészekkel, rókafarkfűrészekkel és szablyafűrészekkel minden projektnél a megfelelő szerszám használható. Az újgenerációs szúrófűrészekkel szűk ívek és hajlított vonalak soha nem tapasztalt könnyedséggel és precizitással fűrészelhetők, rezgések nélkül. A szablyafűrészek egyaránt átvágnak vastag és vékony anyagot is. A kézi körfűrészek ideális szerszámok precíz hosszanti és gérvágásokhoz. A legmagasabb szintű kezelési komforttal és biztonsággal fűrészelhető vele tömörfa, kemény furnér-, forgácsvagy bútorlap.

GYALUK: precízek, gyorsak és erőteljesek


Kézi gyalu

A gyalu munkáját a tipikus Bosch-jellemzőkkel végzi: gyors, precíz, hatékony. Az elektromos gyalu a vezetést és a vágásmélységet beállító kombinált gombja lehetővé teszi a biztos fogású vezetést és a fokozat nélküli állítást. A szabadalmaztatott Woodrazor késrendszer gondoskodik a könnyű gyalulásról erőkifejtés nélkül, az egyszerű és gyors késcseréről, valamint a magas felületi minőségről. A kompakt kialakításnak és a csekély súlynak köszönhetően fáradtságmentes, könnyű a munkavégzés vele.

FELSŐMARÓK: komfort és precizitás

A Bosch felsőmarók sokoldalúan használhatóak a kreatív dekorációs munkáktól a bútorkészítésben használt kötések marásáig. Legfőbb jellemzője az elkészült munka nagyfokú precizitása, így a legmagasabb fokú kényelmet és precizitást garantálják.

Hatáskörükbe tartozik a pontos hornyolás, él- és profilmarás, de a hosszlyuk- és másolómarás is.

CSISZOLÓK: gyerekjáték a csiszolás


Delta kézi csiszoló a sarkok és élek specialistája

Bútorok, ajtók, ablakok és nagy felületek, valamint a legkülönbözőbb anyagok, pl. fa, lakk, festék, glettanyag, fém és műanyag lecsiszolása gyerekjáték a Bosch csiszolókkal. A kézre álló multicsiszolók rugalmasan és sokoldalúan használhatók. A rezgőcsiszolók gondoskodnak a sík felületek gyors és nagyon finom csiszolásáról. Az excentercsiszolókkalkiváló eredmény érhető el nagy lehordási teljesítmény mellett egyenes vagy domború felületek csiszolása és polírozása során. A szalagcsiszolók nagy felületek különösen gyors lemunkálásával tűnnek ki, a deltacsiszolók pedig valódi sokoldalú tehetségként nemcsak simára csiszolják a felületeket, de a festéket és a lakkot is könnyedén eltávolítják – és mindezt nehezen hozzáférhető helyeken is.

DIGITÁLIS MÉRŐMŰSZEREK

A Bosch mérőműszerek nemcsak pontosan jelzik ki a mérési eredményeket, hanem közvetlenül ki is értékelik a kapott adatokat. Különösen fontos a lelkiismeretes munkavégzés, például falba történő fúráskor: a kereső műszerek megmutatják a feszültség alatti vezetékek vagy a rézcsövek helyzetét, hogy biztosan tudja, hol fúrhat. A távolságmérő a legfejlettebb lézeres technológiát használja a hosszúság, magasság és térfogat mérésére.

Nagyban megkönnyíti a munkát a PLR measure&go alkalmazás használata is. Mindössze egyszer kell elvégezni a mérést, és az értékek máris tartósan tárolásra kerülnek, melyeket elérhetővé tehetők bárki számára. A PLR measure&go automatikusan fogadja a mért értékeket pl. a PLR 30 C és PLR 50 C lézeres távolságmérőktől, ill. más kompatibilis eszközöktől, Bluetooth-on keresztül. A kezelése egyszerű, gyors és megbízható, így a mérési hiba immár a múlté. Csak létre kell hozni új projekteket fotókkal és vázlatokkal, berajzolni rajtuk a hosszt és a területet, majd importálni a pontos értékeket lézeres távolságmérőről. Manuálisan hozzáadhatók megjegyzések, mért értékek és szögek, vagy akár a berajzolt vonalak színe is megváltoztatható, hogy kiemeljük őket.


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-szeptember-35-37


Tetszett a cikk?