MAFELL világújdonság

A MAFELL világújdonságával vége szakad a zárhelymarás fáradtságos huzavonájának. Hogy is csinálták a szakik? Lekapták a 15 kilós ajtót a helyéről, bevágták a kocsiba, irány a műhely. Ott csaphelymaróval megcsinálták a zárat, majd uccu vissza az ajtót a kocsiba, mentek visszaszerelni. Röpke fél nap alatt.

Erre a macerás procedúrára nyújt megoldást a MAFELL SKS 130 mobil zárhelymarója. A gép egyszerűen és stabilan felszerelhető az ajtóra és egy műveletben elvégezhető a 78x16 mm-es lyuk elkészítése. Átszereléssel természetesen ennél nagyobb zárak marására is van lehetőség. A gép újrarögzítése csupán 5 másodpercet vesz igénybe. A speciális gumirögzítésének köszönhetően a MAFELL gép elmozdulásmentesen rögzíthető úgy, hogy az ajtón sem esik karcolás. Fontos külön kiemelni, hogy a motor teljesítménye 1600 W. Tehát a teherbírás és a hos - szú élettartam garantált. A gépbe két, egymással párhuzamos láncot építettek be a tervezők, amelyek egymással ellentétes irányban mozognak. Ezzel érik el a töredezettségmentes pontos marást és a gyors forgácselvezetést. A kivitelezésnél külön figyelmet fordítottak a karbantartás-mentes megoldásra, így a gép működéséhez nem szükséges utólagos kenés és természetesen nem fröcsköli össze az ajtót olajjal.

A MAFELL nem kispályás a láncmarásban. Kilencven évvel ezelőtt, 1926-ban dobta piacra az első láncmaróját, amivel forradalmasította az ipart.


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-szeptember-38


Tetszett a cikk?