Prémium felület a faépítészetben

Az ácsiparban és a faházgyártásban egyaránt egyre magasabb igény mutatkozik a megmunkálás felületi minőségére. A Leitz ezen a területen is prémium kategóriás szerszámot kínál az iparágban dolgozóknak.

A HeliCut marófej nagy keresztmetszetek megmunkálásakor is a bútorgyártásnál elvárt felületi minőséget biztosít. Legyen szó kereszt- vagy hosszirányú marásról, a felület minden  esetben kifogástalan, utómunka nélkül is. A HeliCut további előnye, hogy a négy vágó éllel rendelkező karbid lapkák fordíthatók, így hosszú ideig használhatók.

A szerszám kifejlesztésénél egyaránt figyelembe vették a vezető faiparigép- gyártók és a felhasználók tapasztalatait. Az eredmény felülmúlta várakozásukat. A maráskép kitűnő, a szerszám a kilépő oldakon is épp éleket és sarkokokat képez, a felület kiszakadásmentes.

A HeliCut vágófej ötvözi a gazdaságos használat és a könnyű kezelhetőség előnyeit. Az alumínum szerszámtest egy nagyon ellenálló bevonatot kapott, így az kiválóan védi a hordozót a napi igénybevételektől. A kis súly precízebb kiegyensúlyozhatóságot, biztosabb futást
és kisebb terhelést jelent az orsók csapágyazására. 

A marószerszám változatos méretben kapható, választható 85–400 mm-es szerszámátmérő és 18–120 mm-es szerszámvastagságban  egyaránt. Sőt 85–140 mm-es átmérőjű másolómaró fejek is készülnek belőlük, így a HeliCut marószerszámok számos faipari technológiába
könnyedén beépíthetők.

Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: 23/521-900. www.leitz.hu


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-oktober-15


Tetszett a cikk?