A Metabo újdonságai

„Ön, igen ön jöjjön ki a színpadra, kérem!” – mutatott a műsorvezető arra a meglepett, ugyanakkor meglehetősen tagbaszakadt fiatalemberre, akit a kollégái „neveztek be” a Metabo stand alkalmi nagyközönségének soraiból a meghirdetett játékba. Az itt kapott feladat valóban neki való volt: egy befogópatronba helyezett hengeres drótcsiszolót kellett teljes erejéből úgy szorítania egy vaslapra, hogy a kezében tartott Metabo akkus egyenes csiszológép „lefulladjon”. A Piedone méretű ember tényleg minden erejét összeszedve feszült neki a feladatnak, és kitartóan nyomta a jó széles felülettel bíró csiszolóhengert, de bizony az akkus gép erősebbnek bizonyult.

Az ilyen kis játékok és persze a Metabo videóbejátszásai is mind igyekeznek meggyőzni a BAU 2017 müncheni építőipari vásáron a standra ellátogatókat, hogy a cég forradalmian új, ún. LiHD akkuegységeire érdemes odafigyelni. A professzionális felhasználók számára elektromos szerszámokat gyártó cég ezeknek a nagy teljesítményű akkuegységeknek a kapacitását 6.2 Ah-ról 7.0 Ah-ra, valamint 3.1 Ah-ról 3.5 Ah-ra növelte. Ez azt jelenti, hogy a  szakemberek így egy akkutöltéssel még hosszabb ideig dolgozhatnak – akár extrém alkalmazások esetén is. Ráadásul a Metabo az XXL regisztráció keretében nem csak a gépekre, de az akkuegységekre is korlátozás nélkül 3 év garanciát vállal.

A vezeték nélküli építkezés valósággá vált – állítják a gyártó cég szakemberei, akik ezt a  kiállítási megjelenést kizárólag (!) akkus üzemeltetésű elektromos szerszámokkal töltötték fel. A hagyományosnak mondható akkus hajtású készülékek mellett jelen voltak itt olyan erőgépek is, mint a 2400 W-os, 230 mm-es nagy sarokcsiszoló, a kombikalapács, a falcsiszoló, vagy a komoly űrmértékkel bíró porelszívó. Sőt a 18 V-os készülékek mellett a 36 V-os gépek meghajtása is működhet ezekkel az akkukkal, ugyanis a Metabo 2x18 V-os interfésze meghagyja a felhasználónak a választás jogát, hogy a 36 V-os sarokcsiszolók és kombikalapácsok most két 18 Voltos akkuval is működjenek.

Itt kell megjegyezni azt is, hogy 2009 óta a Metabo összes kézi szerszáma ugyanazzal az akkus csatlakozással van ellátva, így egyetlen akkutípus minden eszközzel kompatibilis.

További újdonságokkal is megjelent a nürtingeni székelyű német cég. Új háromfokozatú és szénkefe nélküli akkus fúrócsavarozókkal és ütvefúrókkal egészíti ki a Metabo a szerszámválasztékát a legfelsőbb teljesítményosztályban. Emellett piacra hozza világszerte az első akkus keverőgépet, mellyel a profi szakemberek az anyagokat hatékonyan és biztonságosan be tudják keverni az áramellátástól függetlenül is. 

„A következő öt évben a felhasználók nagy része egy adott gyártó rendszere mellett fog dönteni – állítja a Metabo konszern vezérigazgatója. Ezt már csak azért is érdemes megfontolnia mindenkinek, aki a mindennapi munkavégzéséhez szükséges kéziszerszámok beszerzése előtt áll, mert a folyamatosan fejlődő technológiákat egyre inkább rendszerben lehet majd jól kihasználni.

 


Tetszett a cikk?