TITAN fűrészgép - Hannoverben

A LIGNA 2017 kiállításon a Wood-Mizer egy új, nagy teljesítményű fűrészgépet mutat be — Wood-Mizer TITAN néven — valamint egy új professzionális fűrészgépet, az LX sorozatot. 

A Wood-Mizer kültéri standján mindezeket is megtekinthetik, a már jól ismert egyéb Wood-Mizer fűrészgépekkel együtt. 
Mivel a hannoveri szakvásár a világ egyik legnagyobb faipari gépeket és gyártási technológiákat felvonultató seregszemléje, így érthető, hogy a Wood-Mizer is minden újdonságával itt szeretne bemutatkozni.

A cég új termékcsaládokkal bővíti a gyártástechnológiáját, és a Wood-Mizer TITAN óriási előrelépést jelent a nagy mennyiségű fafeldolgozásban: A TITAN gépek műszakonként több mint 150 köbméter rönkből tudnak fűrészárut előállítani. A nagy teherbírású konstrukció célja a maximális állóképesség és az állandó, nagy mennyiségű termelés.

Többfajta TITAN gép is be fog mutatkozni, úgymint a  WB2000 szélessávú fűrészgép, a széles szalaggal szerelt dupla függőleges fűrész, a nagy teljesítményű TITAN sorozatvágó, valamint a TITAN szélező. A TITAN gépeket a kék színű festés segít különböztetni a jól ismert Wood-Mizer keskeny sávú fűrészgépektől.

Ugyancsak újdonság lesz az LX sorozat, amely alternatív funkciókat és a kapacitást biztosít a hagyományos Wood-Mizer LT sorozatú fűrészgépekhez képest. Az LX sorozatú fűrészgépek olyan kialakítással lesznek elérhetők (mint például az új xFRAME), amelyet a Wood-Mizer korábban még nem forgalmazott. 

A Wood-Mizer TOOLS termékek, azaz körfűrészlapok, keretes fűrészlapok, gyalukések, szélessávú szalagok stb. széles választéka úgyszintén kiemelten jelen lesz a kiállításon – tekintettel tavalyi év óriási sikerére.

Bemutatkozik még a HR700 nagy kapacitású moduláris hosszvágó fűrész, amely akár 400 mm-es négyszögletes rönkök fűrészelésére képes, és végtelenített visszahordó rendszerrel rendelkezik; a jól ismert LT család több darabja; továbbá szalag karbantartó berendezések (mind a széles mind a keskeny szalagokhoz); valamint a Wood-Mizer keskeny szalagok teljes kínálata.

Az új Vortex fűrészpor eltávolító szalagprofil a szalag technológia új fejezetét jelenti. Ez a forradalmian új profil gyakorlatilag az összes fűrészport eltávolítja a fűrészáru felszínéről. Fontos információ ez a raklapgyártók részére, akiknek gyakran a szárítás előtt egy külön folyamattal kell eltávolítaniuk a fűrészport. A Vortex szalagot az USA-ban fejlesztettük ki, és az ottani piac nagyon jól fogadta. A kezdeti vizsgálatok Európában, Afrikában és Ázsiában is jelentős érdeklődést mutatnak és az ügyfelek érdeklődnek az új szalag profil iránt.

Jöjjön el a LIGNA kiállításon a Wood-Mizer standjára és tekintse meg a fűrészelés jövőjét!

Wood-Mizer Hungary Kft.
H-2921 Komárom
Szőnyi út 67.
Tel.: +36-34/346-255
Mobil: +36 20 915 9463
woodmizer@woodmizer.hu


Tetszett a cikk?