Szabást könnyedén, vágást csendben

A feladatra alkalmas fűrészlapok egyik fontos kritériuma nagy előtolási sebesség használata és a csendes vágás biztosítása. A Leitz táblafelosztó körfűrészlapjainak forgácsterei különleges kiképzésűek, amelyek többszöri utánélezést követően is garantálják a maximális teljesítményt, és a vágásrésből való kilépéskor biztosítják a forgácstér teljes kiürítését.

A hatékonyságot teljesen más szempontból is javítják a Leitz Razor- Cut-sorozat körfűrészlapjai, amelyek sík fűrészelt felületeket és tökéletes éleket biztosítanak egy-egy laminált lap vagy forgácslapköteg vágása esetén. A körfűrésszel kialakított szép vágásfelület akár alkalmas lehet közvetlen élzárásra is. A RazorCut-nál a Leitz olyan rezgéscsillapító elemeket alkalmaz, mint a lézergravírozás vagy az egyenlőtlen fogosztás, valamint a magas minőségű forgácsoló élek. A rezgéscsillapítás eredménye a jelentős, akár 7 decibeles zajcsökkenés és a magas hatékonyság.

Az AS OptiCut körfűrészlapok alapváltozata szintén változó fogosztással készül, így a nagy kerületi sebesség hatására sem alakulnak ki légörvények a fogak mögött. A nagy sebességgel mozgó fogak kisebb turbulenciát okoznak, ezáltal a szerszám futása is egyenletesebbé válik és 3 dB(A)-val csökken a vágási zajszint a hagyományos körfűrészlapokhoz képest. A következő zajcsökkentő fokozat a lézeres bemetszésű feszültségmentesítő mintázat, mely a vágási zajszintet 7 dB(A)-val csökkenti.

Az AS OptiCut körfűrészlap-család legcsendesebb tagjai a fóliabevonattal is ellátott körfűrészlapok. A szerszámtestre viszkoelasztikus ragasztóval rögzített speciális fólia, a lézeres bevágások és a változó fogosztás hatását erősítve együttesen 10 dB(A)-val csökkenti a vágási zajszintet a hagyományos kialakítású körfűrészlapokhoz képest.

Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: 23/521-900.
www.leitz.hu


Kapcsolódó dokumentum:


szabast-koennyeden-vagast-csendben


Tetszett a cikk?