Ipari gépek hossztoldások

OPTIMALIZÁLÓ, DARABOLÓ, HIBAKIEJTŐ GÉP

Egy olyan kiforrott gépet kínálunk, ami nyugodtan odaállítható bármelyik konkurens gép mellé, hiszen képességekben és tartósságban is állja a versenyt. Az eltérő feladatokhoz különböző opciókat kínálunk. Ilyen a nyújtott kivitel a hosszú (toldásmentes ajtótok) termékek gyártásához, vagy az ún. dupla görgős kivitel a rövid (min. 32 cm) alapanyag darabolásához.


Optimalizáló hibakiejtő

A gép jellemzői:

■ Szervomotoros fűrészemelés. A minimális fűrészelési ciklusidő 0.26 sec.

■ A szélességi opció alkalmas arra, hogy a gép egy időben különböző szélességi anyagot dolgoz fel. Az egyes szélességekhez eltérő gyártási program tartozhat. Létezik alacsony 850 mm munkaszinttel, és magasított munkaszintű gép.

■ Az osztályozó egészen 24 zsebesig lehetséges. Az osztályozó hossz és minőség szerint is osztályoz.

A jelképes árú tartalék alkatrészekkel pedig a hosszú évek alatt sok millió méter anyag darabolható fel.

A gép termelési programjának kétféle feladatra optimalizált fajtája létezik: az első az ún. diszkrét programos gép, ami alkalmas bútorléc, parkettfríz darabolására. 3 minőségi osztályban, osztályonként 16 méretben képes választékot termelni.


A hossztoldás illesztés képe

A másik nyílászáró és hossztoldási alapanyag gyártására alkalmas. Ez utóbbinak a programozhatósága lehetővé teszi például a kész ajtó-ablak elem darabolását, úgy, hogy mellette a maradék hossztoldási alapanyag elkülönül. A darabszámokat halmozza. Egy gyártási program felvétele után egy nyílászáró programot letermel, a kész darabszámokat leállítja stb.

Tartozék egy adatfeldolgozó program, amivel az irodai számítógépen Excelbe foglalhatók a termelési adatok. A gép vezérlőjének márkája azonos egy piacvezető német optimalizáló gép gyártójáéval.

A legöregebb máig futó optimalizáló gépünk 22 éves. Összesen már több mint 100 db-ot értékesítettünk, jellemzően külföldön (Szlovákia, Csehország, Lengyelország stb.). Az év közepén lezárul a jelölést nem igénylő, szkenneres optimalizáló gép fejlesztése, egyelőre csak fenyőfára. Ez azt jelenti, hogy nem kell emberi megítélésre alapozott jelölést alkalmazni pl. csomókiejtésre, hanem a gép ezt egy szkenner segítségével automatikusan felismeri. A szkenneres gép ára osztályozóval 100 000 EUR alatt lesz.

Optimalizáló retrofitt tevékenységet is végzünk, vagyis régi gépek új funkciókkal történő átépítését.


Lamella hossztoldó

HOSSZTOLDÓ GÉPCSALÁD

Kétféle nagyságrendben gyártjuk. A kisebb kapacitása 6 m/min, a nagyobbé, teljes kiépítésben 20 m/ min. A teljes kiépítéshez tartozik: felkészítő asztal, ékcsapozó maró, soroló, hossztoldó prés.

A hossztoldó gépcsalád több elemből állítható össze, többféle variációt engedélyez, lehetővé téve a felhasználó számára az optimális kialakítást.

■ fenyő- vagy keményfatoldásra alkalmas kivitel és szerszámprofil,

■ lapon látható fogazással vagy lapon látható éllel,

■ nyílászáróhoz tömbösítendő alapanyaggyártáshoz vagy bútoralkatrész-gyártáshoz,

■ egy vagy két aggregáttal rendelkező kivitel,

■ van félautomata, automata és full automata alkalmazás. Az utóbbival egy ember 7000– 8000 m anyagot képes letoldani egy műszakban. A maró motorok (max. 15 kW) kivételével minden motor hajtása inverteres.


Tömbösítő

Hossztoldó gép nagy keresztmetszethez. Elsősorban épületszerkezeti ragasztott tartó lamellájának gyártásához. A keresztmetszet lamella esetén 220x50 mm, gerenda esetén 220x200 mm. Az általa gyártott termék hossza a gép kialakításából eredően tetszőleges. A hossz beállítása gombnyomással történik. Alkalmas az 1K poliuretán ragasztó felhordásra is.

Tömbösítő, táblásító prés. A jelentős piaci túlkínálat mellett a nagy keresztmetszetű anyagok tömbösítését céloztuk meg – akár 220 mm széles lamellához is. Hossz: 3, 6, 12 m. Szintén komoly, ipari berendezés. 

KINEMATIC ZÉGER Kft.
Eger, Berva Gyártelep 4. Épület
Tel.: +36-36/410-907
Mobil: +36 30 943 31 16
zeger@zeger.hu
www.kinematic.hu


Kapcsolódó dokumentum:


ipari-gepek-hossztoldashoz


Tetszett a cikk?