Rugalmas gyártás - extrém kis helyigény

A Biesse cég, mint az egyik legnagyobb faipari CNC-gép-gyártó, az idei hannoveri Ligna vásáron mutatta be legújabb fejlesztésű Rover K FT berendezését, ami kifejezetten kis cégek számára készül, ahol a kis helyigény nagyon fontos szempont a géptelepítés során.


Rover K FT

A Rover K FT egy kompakt, a piaci kínálatban a legkisebb helyigénnyel rendelkező megmunkáló központ. További előnye, hogy minden oldalról elérhető a gépasztal, így az elhelyezés sem okoz gondot kis műhelyekben sem. A gép ún. „hidas” kialakítású, ami azt jelenti, hogy a mozgó gerenda a gépváz mindkét oldalán meg van támasztva. Munkaasztala alumínium- vagy fenol borítással kérhető.

A berendezés alkalmas nesting műveletek (táblafelosztás felsőmaró szerszám alkalmazásával) elvégzésére, valamint a bútoralkatrészeken marási és fúrási műveletek végrehajtására, illetve akár belső ajtók elkészítésére is. A főmotor 5 kW, illetve 9 kW teljesítményű is lehet.

Az automatikus „C” tengely olyan választási lehetőség, aminek segítségével aggregátok használata is lehetséges. A fúrási feladatokról külön motorra szerelt fúróegység gondoskodik. A gép vektorsebessége 85 m/min, ami hatékony gyártást tesz lehetővé.

A vezérlést a legkorszerűbb bSolid-program végzi, ami saját bCabinet bútortervező programmal kiegészítve feleslegessé teszi a sokszor időigényes alkatrész-programozást, helyette komplett korpuszokból kiindulva a gép automatikusan legenerálja az egy korpuszhoz tartozó összes alkatrész CNC-programját. További újdonság a rövid telepítési idő, mivel a Rover K FT a Biesse első, ún. „plug&play”, vagyis gyorsan telepíthető megmunkáló központja.


Rover M5

ROVER M5 – SPECIÁLIS MEGOLDÁS, SPECIÁLIS IGÉNYEKRE
Azoknak fejlesztették, akik nagy magasságú alkatrészeket készítenek. Az alkatrész maximális magassága 536 mm! Az 5 tengelyes fejjel mindenféle térgörbe forma elkészíthető. A gép különlegessége az új fejlesztésű munkaasztal, amellyel lehetővé válik mind a sorozat termékek, mind pedig az egyedi, speciális lefogatást igénylő munkadarabok megmunkálása. A hidas kialakítású konzol robusztus felépítésű, a nagy anyagleválasztással járó por- és forgácsképződés ellen a kábelalagutak teljesen zártak.

Nagy előny továbbá a kompakt kivitel. A 3200 x 1600 x 536 mm munkaterületű gépnek az összes helyigénye mindössze 6440 x 2825 x 2640 mm. A vezérlés a legújabb bSolid-programot futtatja, mely az 5 tengelyes fej interpolált mozgatását teszi lehetővé.

További információ:
Formance Kft.
2051 Biatorbágy,
Tormásrét u. 4.
Tel.: 06-23/530-480
formance@formance.hu


Kapcsolódó dokumentum:


a-biesse-cnc-kinalata-rugalmas-gyartas-extrem-kis-helyigeny


Tetszett a cikk?