Csúcskategóriás csiszológépek a Metabo-tól

A Metabo kézi csiszológépeinek kínálata két csúcstermékkel bővült. Eddig is jól állt a német gyártó az excenteres csiszológépek kínálatát illetően, hiszen a belépő osztályos termékek (SXE 3150 és SXE 3125), valamint az erős középmezőnyben jelen lévő csiszolók (SXE 450 TT és a testvére, az SXE 425) mind jól bizonyítottak a saját kategóriájukban.

A mostani két top termék azonban a legmagasabb csiszolástechnikai igényeket is kielégíti – feladva ezzel a leckét a konkurenciának.

Mindkét új gép ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, a különbség a különböző rezgéskörökben, illetve a rezgéslöketben van. Az SXE 150-2.5 BL azoknak jelent megoldást, akiknek fontos a nagyon jó felületminőség, jó lehordási teljesítmény mellett. Az SXE 150-5.0 BL ugyanakkor azoknak jó választás, akiknél a magas lehordási teljesítmény a kiemelten fontos tulajdonság, jó felületi minőség mellett.

A szénkefementes motor állandó, erős teljesítményt garantál egy adott sebesség mellett, még nagyobb nyomás esetén is. Üzemeltetése ugyanakkor szervizbarát – a szénkefék hiánya miatt. A készülék tetején lévő Totmann biztonsági kapcsoló a ki/be kapcsolási funkción túl a ránehezedő nyomás alapján képes emelni a fordulatszámot.

Sok lyuk, mégis hatékonyabb csiszolás? A multilyukas csiszolótányér és papír a 6 helyett 15 lyukkal rendelkezik, mégis + 20%-kal hatékonyabb a csiszolás az optimálisabb porelszívás miatt.

A Metabo két új excenteres csiszológépe jó választás azoknak, akik a legújabb technikai fejlesztéseket szeretnék megkapni egy extrém könnyű, kézre álló és alacsony vibrációjú készülékben.


Tetszett a cikk?