Minőségben elkötelezettek

Kíváncsiak rá, hogy milyen az a cég, aki következetesen kiáll a minőségi szerszámgyártás mellett, és nem megy bele a tömegtermékgyártás sodrába? Én is az voltam. Egy ilyen cég, a német Fein vállalat magyar márkaképviseletének vezetőjével beszélgettem.

 

– T. N.: A Fein már messziről kitűnt a müncheni BAU kiállításon, amikor legutóbb, idén januárban ott jártam. A magyarországi faipariszerszám-piacon miért nem ilyen látványos a jelenlétük?
– Gombás Tibor: Ennek két gyakorlati oka is van. Az egyik, hogy a fémipar használja termékeink döntő többségét az egész világon. Magyarországi forgalmunk 
90%-át is a fémipari kis- és nagyvállalatok adják.

– És mi a másik ok?
– Az, hogy a cég mindig is az elektromos kéziszerszámok kifejlesztésére és gyártására koncentrált. A Fein név így idővel a találmányok és a különleges megoldások kapcsán lett hírneves – nem követte a tömegtermékek áramlatát.

– Ha jól tudom, a cég nevéhez fűződik az oszcilláló szerszám kifejlesztése is…
– Valóban, ezelőtt 50 évvel a Fein fejlesztette ki és gyártotta először ezeket a ma multifunkciós vágóknak nevezett gépeket. Meg kell jegyeznem, hogy a világ első kéziszerszám-gyártója címmel is mi büszkélkedhetünk.

– Gratulálok! Viszont térjünk csak vissza még egy kicsit! Ha egy gép így megállja a helyét a fémiparban, akkor a faipari feladatok terén vajon mire lehet képes…?
– A cég mindig is a felsőkategóriás minőséget képviselte, ily módon a faiparban ezek a gépek tényleg szinte elnyűhetetlenek! A Fein gyártja például a legnagyobb fordulatszámmal rendelkező akkus fúrócsavarozó gépet (3850 ford./perc), és szintén nekünk van egyedüliként teljesen pormentes EC (elektronikus kommutációjú) motorunk.

– Azt azért tudjuk, ha valami elromolhat, az (idővel) el is romlik. Mi a helyzet a szervizeléssel, egyáltalán a garanciával?
– Először is: 3 év garanciát nyújtunk nemcsak a készülékeinkre, hanem például az akkukra, sőt, a töltőkre is. Ami pedig a szervizt illeti: minden javítást 48 óra alatt végzünk el, a gépek szállítását pedig oda-vissza működtetjük.

– Melyik terméküket ajánlja faiparos olvasóinknak?
– A 4-fokozatú akkumulátoros fúrócsavarozók kiemelkedő termékek, akár 12 V-os, akár 18 V-os változatban (ASCM 12QC, vagy ASCM 18QM). A másik a MultiMaster oszcillálógép-család, amelyhez több mint 30féle tartozék rendelhető, illetve amely tartozékok között nagyon sok – még ma is – szabadalommal védett. 

További információ:
https://fein.com/hu


Kapcsolódó dokumentum:


profi-szerszamok-a-nemet-fein-ceg-gyartosorairol-minosegben-elkoetelezettek


Tetszett a cikk?