Tovább bírja egy töltéssel

A Metabo a nagy teljesítményű LiHD akkuegységeinek kapacitását  6.2 Ah-ról 7.0 Ah-ra és a 3.1 Ah-ról 3.5 Ah-ra emelte. A profi szakemberek így egy akkutöltéssel még tovább dolgozhatnak – akár extrém alkalmazások esetén is.

A Metabo a vezeték nélküli építkezésről szőtt víziójához közelebb lépett. A nürtingeni székhelyű elektromos szerszámokat gyártó német cég idén májusban bevezette a LiHD akkuk új generációját. A 7.0 Ah-ás kapacitással rendelkező új akku a felhasználó számára azt jelenti, hogy egy akkutöltéssel több mint dupla annyi ideig dolgozhat, mint a lítium-ionos akkukkal.

Mindebből leginkább azok az építőipari szakemberek profitálhatnak, akik az olyan nagy áramigényű készülékeket használják, mint például a nagy 36 voltos akkus sarokcsiszoló, vagy az akkus kombikalapács. Emellett a kompakt változatú, 3.5 Ah-ás egysoros LiHD akkuegységek jelentősen könnyebbek, mint a kétsoros, 4.0 Ah-ás Li-ion akkuk, ugyanakkor legalább olyan kitartóak, így különösen a fúró és csavarozó munkálatok során előnyösek.

„Az irányadó LiHD akku technológia piaci bevezetésével az elmúlt évben már tettünk egy nagy lépést a fali csatlakozóaljzattól való függetlenséghez vezető úton. Most a 7.0 Ah-ás akkuval még tovább léptünk“ – mondja a Metabo vezérigazgatója, Horst W. Garbrecht.

Az új akkugeneráció nem csak az extrém felhasználások esetén előnyös: átlagos üzemmódban is megduplázza az energiatároló egység élettartamát, mert a LiHD akkuk ugyanazon terhelés mellett kevésbé melegednek fel, mint a hagyományos cellatechnológiával készült akkuk. A Metabo ezért valamennyi új LiHD akkuegységre ingyenes hároméves garanciát vállal.

További információ:
www.metabo.com 


Kapcsolódó dokumentum:


a-metabo-uj-lihd-akkugeneracioja-tovabb-birja-egy-toeltessel


Tetszett a cikk?