A többfunkciós HeliCut

A Leitz teljes HeliCut szerszámrendszere szélesíti a felhasználási lehetőséget a faiparban dolgozók számára.

Mindezt úgy, hogy biztosítja a gyártóknak a rugalmasságot, a magas megmunkálási minőséget és nem utolsósorban az alacsony zajszintnek köszönhetően, a komfortosságot. A Leitz bővítette a többéves HeliCut-programját. Így már nemcsak a faépítészetben használható kiválóan, hanem az iparág más területein is.

Tökéletesen illeszthető például a repülőgépipar, az autóipar, a megújuló energiaipar különböző szegmenseibe, de a lista folyamatosan bővül. A HeliCut marószerszámai meggyő- zően teljesítenek CNC-vezérlésű asztalosipari gépeken. A nagy teljesítményű maróval gyárthatók hornyok, fészkek, csapozások. A felület további megmunkálást nem igényel, a szálkiszakadások elkerülhetők.

A HeliCut ujjmaró egy univerzális szerszám, mely alkalmas kényesebb kialakítású hornyokra, csapok és csapfészkek kialakítására. Könnyedén megbirkózik a tömörfa szálszerkezeti sajátosságaival, de munkadarab ragasztóanyaga sem jelent számára akadályt. A szerszám nagy marási mélység esetén is kiváló felületet ad. A spirálisan elhelyezkedő lapkák és a fogárokkiképzés egyaránt az alacsony forgácsolási energia igényt szolgálják, továbbá könnyedén kezelik a kritikus feladatokat a különböző marási műveleteknél.

A keményfém lapkák négyszer megfordíthatóak számozott jelölésnek köszönhetően, mely növeli a szerszámélettartamot és így alacsonyabb feldolgozási költségeket biztosít. Jelenleg három lapkatípus érhető el a HeliCut-rendszerhez. Ezek a hagyományos keményfém lapkák, a mikroélezéssel ellátott keményfém lapkák, illetve a TDC-bevonatos lapkák.

Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: 23/521-900.
www.leitz.hu

 


Kapcsolódó dokumentum:


a-toebbfunkcios-helicut


Tetszett a cikk?