Fújás hatékonyan

A nagy igénybevételnek kitett felületek különleges keménységű felületkezelést kívánnak. Bár a kétkomponensű anyagok megoldást adhatnak, de az edzővel kevert anyagok kezelése nagy körültekintést kíván. Erre ad ügyes választ a Wagner.

A TwinControl a Wagner cég egy különleges megoldása a kétkomponensű (2K) anyagok felhordására. Ez a hordozható berendezés egy gazdaságos, kompakt, könnyen kezelhető rendszer olyan széles körű igényekre, mint például magas viszkozitású anyagok kihordása, vagy a nagy nyomáson való munkavégzés.

MŰKÖDÉSI SÉMA

A berendezésben két, ún. IceBraker dugattyús szivattyú dolgozik, ezek biztosítják a felületkezelő alap és az edző felszívását a tárolótartályokból. A mágneses elmozdulásmérő méri a szállított anyagok mennyiségét, majd ennek megfelelően küld egy jelet az elektronikus irányító rendszernek. Ez a rendszer felelős a befecskendező szelep működéséért, vagyis az edző mennyiségét hozzáadagolja az alaphoz a beállított keverési aránynak megfelelően. A berendezésben futtatott szoftver ugyanakkor megakadályozza, hogy keverék nélküli anyag hagyja el a szórópisztolyt.

INNOVATÍV MEGOLDÁSOK

1. Mágneses elmozdulásérzékelő. A keverés 0,1:1–20:1 tartományok között, ± 2%-os tűréssel történhet.

2. Minden paraméter (keverési arány, öblítés, tartályból kinyerhető anyagkihozatal stb.) jól érthető elrendezésben látható, és egyszerű ikongombokkal állítható a vezérlődobozon.

3. Felhasználóbarát és nyelvsemleges kezelőpanel mindössze három gombbal: indítás, megállítás, tisztítás.

4. Automata öblítési művelet: csak egy gombnyomás, és a berendezés kitisztítja a keverőtartályt, a tömlőt és a pisztolyt.

5. IceBraker dugattyús szivattyúk. A léghűtéses motorok biztosítják a megszakítások nélküli, finom működést, valamint nem árt nekik az esetleges fagy sem. 6. Keverőblokk, amely a kevert anyag optimális mennyiségének és homogenitásának javítására szolgál.

7. A berendezés fali konzollal, állványon vagy nagy teherbírású kézikocsival rendelhető.

A BERENDEZÉS ELŐNYEI

  • Nem marad feleslegesen bekevert anyag, hiszen mindig csak a szükséges mennyiségű keverékkel dolgozik;
  • időt takaríthatunk meg azzal, hogy elmarad a keverési és a tisztítási procedúra;
  • mérhető, így jól tervezhető anyagfogyasztás;
  • rendszeres, akár napi szintű használat, mindig ugyanolyan keverési végeredménnyel;
  • jelentősen csökken a festékhulladék és az oldószerfogyasztás.

FELDOLGOZHATÓ  ALAPANYAGOK

  • alacsony, közép és magas viszkozitású anyagok;
  • 2K-s epoxy lakkok és alapozók;
  • 2K-s PUR lakkok és alapozók;
  • 2K-s sűrű anyagok (high solid).

A belépő szintű Twincontrol egységek mellett a Wagner további széles választékot nyújt fejlett keverési- és adagoló rendszerekre. A Flexcontrol család például olyan további tulajdonságokat kínál, mint az automatikus színváltoztatás, beadagolt receptek tárolása, a perifériás berendezések számára illesztőegységként való üzemelés, valamint nagy pontosságú alacsony- és nagynyomású alkalmazhatóság.

Mindent egybevetve a TwinControl berendezés ideális választás a 2K-s felületkezelő anyagok felhordására fa, fém, vagy akár kompozit felületekre.

M.L.S. Magyarország Kft.
2310 Szigetszentmiklós, Sellő u. 8.
Tel./fax: 24/525-400


Kapcsolódó dokumentum:


fujas-hatekonyan


Tetszett a cikk?