Egy hatékony CNC-maró

Egy CNC-gép vásárlása minden vállalkozás életében jelentős lépés. A gép beszerzésén túl azonban nagyon fontos, hogy azt a megfelelő szerszámozással lássák el. A piacon számos szerszámgyártó kínálatából választhatunk, azonban csak kevés professzionális szerszám képes biztosítani a CNC-gép maximális kihasználtságát.

Példa egy sikertörténetre Egy angliai lakókocsigyártó cég tapasztalatait megosztva bemutatható, milyen előnyökhöz juthat az a cég, amely a megfelelő minőségű szerszámot választja. A cég különböző laplemezek megmunkálására helyezte üzembe a CNC-gépét, azért, hogy növeljék gyártási kapacitásukat. Tapasztalataik szerint a CNC-szerszám gyakran eltömődött és nagy megmunkálási zajszintje plusz terhelésnek tette ki a gépkezelőt.

A mindennapokban a gép nem váltotta be az elvárásokat, nem növelte kapacitásukat. A cégvezető a Leitz-et kérte fel a probléma megoldására. A szakértő az addig használt marószerszám lecserélését javasolta a Leitz ProfilCut Q-ra.

Az új szerszámmal látványosan megnőtt a termelési kapacitás. Nem volt szükség a szerszám rendszeres tisztítására, a Leitz maró nem tömődött el.

Míg a korábbi marók maximum 2–3 napig voltak használhatóak, addig a Letz szerszámával 37 napig dolgoztak a gépen. A szerszámcsere befektetése többszörösen visszahozta az árát. Javult a teljesítmény, csökkent az állásidő. ProfilCut Q – a leggyorsabb CNC profilszerszám rendszer a piacon.

Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ugyanolyan fogszámú szerszámmal magasabb előtolási sebességgel használjuk. 

Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: 23/521-900.
www.leitz.hu


Kapcsolódó dokumentum:


egy-hatekony-cnc-maro


Tetszett a cikk?