A több is lehet kevesebb

A legtöbb vállalkozásnál a szerszámok vásárlásánál elsődleges szempont, hogy minél olcsóbban szerezzék be azokat. A költségszámításnál figyelembe veszik a kopásból adódó szerszámcserét, azonban a szerszám élettartamát és a hozzá kapcsolódó megmunkálási minőséget a legtöbb döntéshozó nem látja tisztán a napi rutinfeladatok megoldásakor.

PÉLDA EGY SIKERTÖRTÉNETRE

Egy külföldi konyhabútorgyártó cégnél történt hatékonyságvizsgálat bebizonyította, hogy sokkal több tényezőt figyelembe kell venni a szerszám kiválasztásakor, mint azt elsőre gondolnánk. A cég által használt gépek paramétereihez finomhangolt szerszám jelentős költségmegtakarítást jelent a vállalkozás működési költségeinek csökkentésében. A Leitz az ilyen feladatok megoldására specializálódott. A gyártási folyamatokat kielemezve olyan szerszámot ajánlott a cégnek, mely jelentős állásidő-csökkenést eredményezett.

Az állásidőkhöz kapcsolódó működési költségeket figyelembe véve, számottevő megtakarítást érhetünk el azzal, ha ezen inproduktív időket csökkentjük. A speciálisan, a feladatra legalkalmasabb szerszám kiválasztásával nő a megmunkálási folyóméter, tehát az esetlegesen drágább bekerülési értékű szerszám összességében nagyobb teljesítményt eredményez, ami a gyártási folyamatot tekintve költségmegtakarításhoz vezet.

A Leitz fejlesztőmérnökei szerint további fontos tényező a szerszám kiválasztásakor, hogy az új technológiai beruházás meghatározásakor a gépgyártó és a szerszámgyártó cég együttműködjön. A Leitz több évtizedes tapasztalata lehetővé teszi, hogy szinte bármely géphez tud ajánlani olyan szerszámkombinációt, ami hatékony és gazdaságos működtetést tesz lehetővé azzal együtt is, hogy számtalan egyedi gyártói elvárásnak kell megfelelnie.

Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: 23/521-900.
www.leitz.hu


Kapcsolódó dokumentum:


a-toebb-is-lehet-kevesebb


Tetszett a cikk?