Helyezze el pontosan a lapokat

Ha a nagyméretű, sima felületű lapokat tökéletesen síkba kívánja helyezni, profi szerszámra van szüksége. A BESSEY PS130 és PS55 lapillesztői tökéletes segítséget nyújtanak, amelyek optimálisan támogatják a szakembereket, ezáltal tiszta, gyors és pontos munkavégzést tesznek lehetővé.

A PS130 A NAGYMÉRETŰ LAPILLESZTŐ

A BESSEY PS130 lapillesztő optimális megoldást kínál a szakemberek számára a nagyméretű, sima felületű, nehéz munkalapok rögzítésére és helyezésére. A lapok anyaga kerámia, gránit, Corian®, műanyag, fémlemez, üveg és akár műkő is lehet. A szükséges vákuumot és az ehhez kapcsolódó, legfeljebb 1200 N-os szorítóerőt a manuális vákuumszivattyúk működtetésével hozzuk létre.

A szivattyú ütközőjén lévő jelzőgyűrű a vákuum meglétének biztonságos ellenőrzését teszi lehetővé. Ha ez láthatóvá válik, újból pumpálni kell. A lapillesztő munkalapról történő eltávolításához a vákuumszivattyúk kioldógombját kell megnyomni és a vákuum ismét eltűnik. A PS130 lap-illesztő átfogási távolsága 5–130 mm.

A gyorsbeállító csavarral a felhasználó könnyen megváltoztathatja a két vákuumcsésze közötti távolságot. Ha felengedik, akkor a tárcsák a vezetősínek mentén a kívánt pozícióba hozhatók. Az eloxált alumínium profilban vezetett sínek a BESSEY teljes acéltermékei és felelősek azért is, hogy a vákuumcsészéket még nagy szorítóerők fellépése esetén is pontosan egy síkban tartsák. Így a precíz munkavégzés garantált. A PS130 lapillesztő méretei: 215x770 mm, súlya 4,08 kg.

A PS55 KIS LAPILLESZTŐ

A PS55 10–55 mm-es befogási tartománya ideális az olyan lapok rögzítéséhez és helyezéséhez, amelyek sima felületén alacsony befogási erők szükségesek. A vákuumcsészéken lévő feszítő karok elfordításával vákuumot hozunk létre és a tapadókorongok automatikusan rátapadnak a munkalapra. A kézi famarkolattal ellátott, pontosan megmunkált orsónak köszönhetően akár 260 N vízszintes irányú rögzítő erő is elérhető.

A hidegen húzott, horganyzott vezetőrudak az erős alumíniumprofilokban megakadályozzák a kihajlást a rögzítés során. Így a lapillesztő mindig egy síkban marad, és pontos helyezést garantál. Ha magassági különbségek jelentkeznek, a vezetősíneken lévő excentrikus karok segítségével a lemezek síkba beállíthatók.

A PS55 kis lapillesztő méretei: 147x361 mm és csak 1,55 kg súlyú.

További információkat a termékekről a www.legatorok.hu, www.bessey.de és a www.bessey.hu címen találhatnak, vagy kérhetik az ingyenes általános katalógusunkat a +36-1/260-5800-as számon.


Kapcsolódó dokumentum:


helyezze-el-pontosan-a-lapokat


Tetszett a cikk?