Leitz-innovációk a Holz-Handwerken

A Leitz ismét számos meghatározó újdonsággal debütált a nürnbergi Holz-Handwerk kiállításon. A „Megoldások új dimenziókban” mottójával mutatták be azokat a jövőbe mutató szolgáltatási koncepciókat és újításokat, amelyekkel az iparágban a jövőben találkozhatunk.

A meghatározó piaci elvárásoknak megfelelő trendeken túl új megoldásokkal találkozhattak a standra látogatók, amelyek nemcsak a technikai fejlődést vizsgálják, hanem elsősorban a faiparban dolgozók, a felhasználók és az ügyfél hozzáadott értékére összpontosítanak.

Az „újdimenziós megoldások” nemcsak a termelési folyamatok hatékonyabbá, rugalmasabbá és gazdaságosabbá tételét teszik lehetővé, hanem tökéletes megmunkálási minőséget, maximális termelékenységet és fenntarthatóságot kínálnak a legmagasabb technikai szinten.

ÚJDONSÁGOK AZ ABLAKOK ÉS AZ AJTÓK VILÁGÁBÓL

Ebben az évben a Leitz ismét bebizonyította szakmai hozzáértését, tudását és kompetenciáját az ablak- és ajtógyártás terén. A legfontosabbak közé tartozik a „ClimaTrend Style" ablakrendszer bemutatása a rendkívül vékony és elegáns fa-alumínium ablakok magas színvonalú gyártásához. Az új szerszámrendszer másik fontos innovációja, hogy ugyanazon szerszámmal képesek vagyunk tisztán fa nyílászáró gyártására.

Nincs szükség a szerszám átfűzésére, átalakításra. Mind a fa, mind az alu-fa konstrukció profilja megegyezik. Az egyetlen különbség a rátét szerkezetben rejlik. Mivel az üvegfalc speciálisan a faablak külső síkjába esik, így alu-fa esetén az aluborítás adja az üveg rögzítését, fa esetén pedig a farátétprofil. 
A ClimaTrend Style így teljesen igazodik a mai ízlésvilághoz, letisztult formavilága a legmagasabb esztétikai elvárásoknak is megfelel.


Faablakprofil


Alu-fa ablakprofil

A másik nyílászáró-újdonság az új Patio Inowa tolóajtó- és ablakrendszer, mely kiváló példája a különböző cégek összefogásának. A nyílászáró profilja lehetővé tesz olyan vasalatrendszer-beépítést, mely egy újszerű toló mechanizmussal működtethető.

A lényegesen leegyszerűsített szerkezet megbízható működtetést és tökéletes zárást biztosít az ablaknak vagy erkélyajtónak az egyedi profilrendszeréből, továbbá speciális vasalatából adódóan.

KÖRFŰRÉSZLAPOK FELÜLVIZSGÁLT TERMÉKPROGRAMJA

A körfűrészlapok új, felülvizsgált termékprogramjával bizonyították, hogy a fűrészelés termelékenysége, minősége és fenntarthatósága együttesen megvalósítható. A WhisperCut körfűrészlapok világossá teszik, hogy a zajvédelem és a magas minőségű fűrészelés nem feltétlenül kölcsönösen egymást kizáró elvárások.

A BrillianceCut körfűrészlapokat speciálisan átlátszó műanyag lapok vágására tervezték, karcmentes fűrészelési felülettel és nagy feldolgozási kapacitással. A Katana körfűrészlapok hatékonysága és rugalmassága mellett sokféle anyag magas minőségű megmunkálására képesek, és most már rendelkezésre állnak a CNC megmunkáló központok számára is. A Premium teljesítményosztály fűrészlapjai, pedig 30%-kal hosszabb élettartamot biztosítanak.


A forgácsolási sebesség folyamatosan növekszik

PROFILCUT Q DIAMOND – FENNTARTHATÓSÁG, HATÉKONYSÁG ÉS TERMELÉKENYSÉG

A kiváló ProfilCut Q profil szerszámrendszer a technológiai magaslatok bemutatásának vitathatatlan fókusza. A prémium változatban másodpercenként 120 m/s forgácsolási sebességgel használhatóak. Úttörőként az új ProfilCut Q Diamond cserélhető gyémántlapkás rendszere új szabványokat szab meg a megmunkálásban.

Az ultrakönnyű alumíniumtest és az újraszerelhető, állandó átmérőjű gyémántlapkák egyedülálló kombinációja biztosítja a maximális termelékenységet és jelentősen nagyobb hatékonyságot.

Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: 23/521-900.
www.leitz.hu


Kapcsolódó dokumentum:


leitz-innovaciok-a-holz-handwerken


Tetszett a cikk?