Tökéletes illesztések - most még sokoldalúbban

A DOMINO-rendszer megalkotásával a Festool egyetlen rendszerré ötvözte a hagyományos faillesztések valamennyi előnyös tulajdonságát. A Festool most egy újabb praktikus elemmel bővíti a rendszert: 2018 áprilisától kezdve az új, oldható alapszerkezeti kötések és bútorkötések – a DOMINO DF 500 marógéppel karöltve – a szétszedhető bútorok és elemek szilárd és rugalmas összeszerelését teszik majd lehetővé, méghozzá gyorsan, egyszerűen. A munkamenet a szokásos marad, de nem kellenek hozzá különleges szerszámok.

BÚTOROK ÖSSZESZERELÉSE – GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN, SZILÁRDAN, DE RUGALMASAN

Az új alapszerkezeti kötésekkel és bútorkötésekkel tökéletessé válik a DOMINO-rendszer, és bővül a DOMINO DF 500 dübelmaró lehetséges alkalmazásainak köre. Áprilistól kezdve még a szétszedhető szekrények összeszerelése is gyors, egyszerű művelet lesz, ahol kicsi, de robusztus oldható kötések gondoskodnak a szilárd és rugalmas illesztésről.

A rendszerszemlélettel megalkotott kötések kiválasztásakor nem számít, farostlemezzel vagy tömör fával dolgozunk-e: a négy különféle változat maximális rugalmasságot biztosít a felhasználásban. A marógép a lábazatban és a bútorlapban is kihornyolja az eresztéket, ami a szokásos munkamódszerekkel és DOMINO fadübelekkel is könnyen kombinálható. A DOMINO/LR 32 nem más, mint egy oldható DOMINO fakötés a bútorlapban kialakított LR 32-es furatsorozathoz illesztve.

A Festool újonnan kifejlesztett DOMINO kötései 18 és 28 mm közötti anyagvastagság esetén használhatóak. „Kialakításuknak köszönhetően új fakötéseink elsimítják a kézi marógépek használatakor szokás szerint jelentkező, tengelyirányú egyenetlenségeket. Úgy terveztük meg őket, hogy a nagy feszítési távolságok és a hosszú csavarok nagyfokú szilárdságot biztosítsanak. Előszerelés után a DOMINO fakötések nem emelkednek ki a síkból, ezáltal a munkadarabok könnyen egymásra halmozhatók, és szállítás közben is épek maradnak” – magyarázza a termékmenedzser.

A DOMINO, MINT A RENDSZER RÉSZE

A Festool folyamatosan dolgozik azon, hogy a DOMINO-rendszerhez a tartozékok és fogyóeszközök széles választékát fejlessze ki. A rendszer valamennyi eleme kompatibilis az összes többivel, ami növeli az alkalmazási területek körét, és fokozza a megmunkálás megbízhatóságát – bármilyen munkadarab esetén, legyen az vastag vagy vékony. Az új kötések ideális megoldást kínálnak szétszedhető konstrukciók – úgymint sarok- és központi lapillesztékek – létrehozásához, ami különösen az épületasztalosok, belső burkolók és kiállítóstand-összeszerelők számára lehet hasznos.

Tooltechnic System Kft.
1184 Budapest, Lakatos út 40.
Tel.: +36-1-297-1350
info@festool.hu
www.festool.hu


Kapcsolódó dokumentum:


toekeletes-illesztesek-most-meg-sokoldalubban


Tetszett a cikk?