A táblafelosztás filozófia kérdése

A laptermékek szabászatához a körfűrészlapok tűnhetnek kézenfekvő megoldásnak, de számos esetben kiváló alternatívát jelentenek a nesting eljáráshoz elengedhetetlen nagy teljesítményű ujjmarók.

A táblafelosztó fűrészlapok területén a Leitz nemrégiben átdolgozta és frissítette eszköztárát. Az újonnan definiált teljesítményosztályok személyre szabottabban alkalmazkodnak a gyártók igényeihez. A prémium körfűrészek 30%-kal hosszabb élettartamot érnek el. A Leitz Excellent osztály körfűrészlapjai lézeres rezgéscsillapítású bevágásokkal rendelkeznek.

Optimális stabilitás és csendes futás, valamint finom vágási minőség érhető el, ha egy darab lapot szabunk. Az új, kiváló teljesítményosztály másik példája a RazorCut körfűrészlap. Ezzel a fűrészlappal nagyobb anyagvastagságot (akár több lapot egyszerre) lehet feldolgozni, és kiváló vágási eredményeket érhetünk el.

Az egyedi, vagy íves alkatrészek szabászatához ajánlott az ujjmarók használata. Minél nagyobb a változatok száma, annál hatékonyabb az ujjmaró és az alkatrészek összeforgatása, ami növeli a kihozatalt. A Diamaster Pro3 Z3 + 3 például a forgács- és rostlapokra koncentrál. Kétszer lehet újra élezni, és akár 40 000 vágási folyóméter az élettartama. A tömör fa és többrétegű lapokhoz a spirálmarók marathon bevonatos változatai az ideálisak. A HPL kompakt lemezhez pedig a gyémántbevonatos szerszámok, mint például a Diamaster Plus a megfelelő választás. 

Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: 23/521-900.
www.leitz.hu


Kapcsolódó dokumentum:


a-tablafelosztas-filozofia-kerdese


Tetszett a cikk?