Innováció a furnér-illesztésben

Akár 0,35 mm vastag furnér esetén is!

Az Innovator Veneer Plus típusú gépe modern a szakmában, mert hosszirányú furnérillesztő ragasztása tökéletesen láthatatlan a folyamat befejezése után.

A hagyományos cikcakk (szembetűnő a varrásvonal) furnérvarró gépektől eltérően, az Innovator nagy pontossággal készít élragasztott furnérterítékeket, amelyeket szinte nem is lehet szabad szemmel észrevenni. Ennek köszönhető, hogy az igényes furnérozási munkákat a professzionális felhasználók csak ilyen gépekkel végzik.

Ráadásul a Veneer Plus gépben található beépített ragasztózó rendszer a kétszeresére gyorsítja a furnérteríték-készítés műveletét. Ragasztás és illesztés egy műveletben, két gép egyben. A szeletelt furnérlapok az automata behúzó henger segítségével jutnak el a ragasztózó egységhez, ahol a lapok éleinek ragasztózása történik, majd az anyagot továbbítja a rendszer a termoegységbe az összeillesztéshez.

A gépen a termo/ fűtésrendszer speciálisan keskeny célzónával a fűtendő felületre irányítottan van kiképezve. Ennek a berendezésnek köszönhetően a ragasztó szinte azonnal megköt, így a terítékkel máris dolgozhatunk tovább. Emellett a szállítólánc tervezésénél is figyelembe vették az optimális hőeloszlást. Mindezzel elkerülhető, hogy az összeillesztett furnér alakja deformálódjon, vetemedjen.

A gép újdonságai közé tartozik a visszatükröződő fotocellás ellenőrző rendszer, amely garantálja a behúzó lemezeknél a furnér tökéletes felfekvését és igazítását.

Az Innovator hőmérséklet-vezérlést is egyedülálló technológiával oldották meg a tervezők. Az SSR-rendszer a hagyományos mágneses szabályzóval ellentétben sokkal biztonságosabb és tartósabb fűtésvezérlést tesz lehetővé kockázatos ívkisülés kiküszöbölésével. Az Innovator kínálatában található a Glue-Easy C külön élmaró és ragasztófelhordó gép is, amely kiegészíti azokat a furnérillesztőket, ahol nincs a gépbe beépített ragasztózó egység.


Kapcsolódó dokumentum:


innovacio-furner-illezstesben


Tetszett a cikk?