Kilenc gyártó - egy akkumulátor

Kilenc elektromos szerszámgyártó csatlakozik ahhoz a kezdeményezéshez, hogy ugyanazt az akkumulátort használja.

Az új Cordless Alliance System (CAS) akkumulátortelepével a szerelők vezetékek nélkül dolgozhatnak, és különböző gyártók gépeiben használhatják.


Több mint 110 elektromos szerszám fedezi energiaigényét a 18 V-CAS alapegységből - sokal több lesz a közös akkumulátor platform elindítása után. Fotó: Metabo CAS

Kilenc vállalat közös sajtótájékoztatót tartott, hogy bemutathasson valamit, ami példátlan az iparágban - egy gyártótól független akkumulátorcsomag-rendszer.

A Cordless Alliance System (CAS) alapja a Metabo akkucsomagja, a második generációs Metabo 18V LiHD akkumulátorkészlet, a mindössze 10 cellával rendelkező 8.0 Amperóra (Ah) kapacitású akkumulátor 1.600 watt teljesítményt nyújt.


A kilenc partner 240 méteres magasságban történő bemutatjóa Németország legmagasabb toronyplatformján Fotó: Hubert Neumann

Az új CAS rendszerrel együttműködő gyártók:

  • Metabo
  • Rothenberger
  • Mafell
  • Eisenblätter
  • Collomix
  • Haaga
  • Starmix
  • Eibenstock
  • Steinel


Mafell - erőteljes fúrás a CAS akkumulátor technoligiájának segítségével. Fotó: Mafell

"Megvitattuk felhasználóink ​​igényeit és kívánságait, sok ilyen megbeszélésen egy kérés mindig toronymagasan a lista élén volt: egyfajta akkumulátor-rendszerrel lehessen a különböző gyártók gépeivel dolgozni ."


A kilenc gyártó és képviselői támaszkodnak ténylegesen- és átvitt értelemben is egy akkumulátorplatformra. Fotó: Metabo, CAS

"A hálózati gépek esetében ez nem jelent problémát, hiszen az aljzat az összes gyártónál ugyan az. Mindazonáltal az egyes gyártók akkumulátor-rendszerei eddig nem voltak kompatibilisek egymással."


Rothenberger - a fűtési / vízvezeték-szerelő szerszámok vezető gyártója. Fotó: Rothenberger

"Ezt szeretnénk megváltoztatni legalább a Cas Battery Pack interface partner CAS partnereinek gépeinél. Ez biztosítani fogja a felhasználók számára a kettős szabadságot: a vezeték nélküli munkavégzést és a különböző gyártók gépeinek használatát egyfajta akkumulátorral "- mondta Horst Garbrecht, a Metabo vezérigazgatója.


Metabo vezeték nélküli körfűrész: Két 18 V-os akkumulátor teszi lehetővé a 3200 W-os teljesítményt, hasonlót a hálózati feszültséghez. Ezzel könnyedén teljesíti a 80 mm-es vágási magasságot hosszanti vágásnál. Fotó: Metabo


Tetszett a cikk?