A Helicut másolófej is suttog

A Leitz fejlesztőmérnökei a HeliCut szerszámok zajoptimalizációját is megoldották. A technológiai program vezetőjének célja, hogy a fenntartható termékfejlesztés ne csak a megmunkálási minőség megmunkálásjavulását jelentse, hanem a zajterhelést is csökkentse.

A hasonló eszközökkel összehasonlítva 6 dB (A)-ig mérhető zajcsökkentés mellett a HeliCut-másolómarók rendkívül csendesek. A jobb megértés érdekében a 10 dB zajcsökkentéshez a szerszám átmérőjét a felére kellene csökkenteni. A HeliCut maró előnye elsősorban a nagy sebességű megmunkálási tartományokban mutatkozik meg.

A HeliCut-rendszer további előnyei elsősorban a forgatható lapkák spirális elrendezésében rejlenek. A speciális vágási geometriák, a lapkák íves kialakítása, valamint az optimális késelrendezés biztosítja, hogy a HeliCut is könnyedén teljesítse a marási feladatokat. A keményfém lapkák négyszer fordíthatók, ezt a lapkán elhelyezett számozott élek teszik kezelhetővé.

A HeliCut-rendszer másik fontos eleme az eszköztest, mely nagy szilárdságú könnyűfémből készül. Jelenleg háromféle lapkával felszerelt marófejek érhetőek el: hagyományos keményfém, mikrofinish élezésű keményfém, illetve TDC-bevonatos keményfém lapkákkal. A TDC-bevonatos lapkák kifejezetten a nehezebben megmunkálható extra kemény anyagoknál hasznosak, mint például a rétegragasztott fa, rétegelt lemez megmunkálása esetén. 

Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: +36 23/521-900.
www.leitz.hu


Kapcsolódó dokumentum:


a-helicut-masolofej-is-suttog


Tetszett a cikk?