Egy akku minden célra

A professzionális felhasználók a kisiparban és az iparban is kettős szabadságot élvezhetnek: az akkus rendszerrel nemcsak kábel nélkül dolgozhatnak, hanem a különböző gyártók gépeit is használhatják. Kilenc elektromos szerszám gyártó a CAS (Egyesített Akkumulátor Rendszer) segítségével közös akkus rendszert mutatott be.


Egy akku, ami minden géphez illik: a jövőben az összes részt vevő cég egy CAS akkut vezet be a piacon. Fotó: Metabo

A Metabo, a Rothenberger, a Mafell, az Eisenblätter, a Collomix, a Haaga, a Starmix, az Eibenstock, valamint a Steinel vállalatok elektromos szerszámokat és gépeket gyártanak. A kilenc cég egy közös sajtókonferencián olyat mutatott, ami eddig az ágazatban egyedülállónak számít, mégpedig egy gyártókon túlmutató akkus rendszert. Az Egyesített Akkumulátor Rendszer alapja a Metabo cég akkutechnológiája.

A nürtingeni gyártó az elmúlt években ezen a téren innovációk egész sorával hódította el a technológiai vezető szerepet. A Metabo LiHD akku egységeinek legújabb generációja a 18 voltos kategóriában 10 akkucellával akár 1600 wattos teljesítményre is képes 8.0 amperóra (Ah) kapacitással.

A PROFESSZIONÁLIS FELHASZNÁLÓK IS INSPIRÁLTÁK A CAS ÖTLETÉNEK MEGSZÜLETÉSÉT

„Beszélgetéseket folytatunk a felhasználókkal az általuk megfogalmazott elvárásokról és kívánságokról. Sok párbeszédben első helyen szerepel az a rugalmasságra vonatkozó elvárás, miszerint legyen egy olyan akkus rendszer, amivel különböző gyártók gépeivel lehet dolgozni. A vezetékes gépeknél ez nem jelent gondot, mivel az aljzat jelenti az összes gyártó univerzális közös csatlakozási pontját. De az egyes gyártók akkus rendszerei eddig nem voltak kompatibilisek egymással.


Balról jobbra: Klaus Dietz (Electrostar, Starmix); Ingo Steinel (Steinel), Matthias Krauss (Mafell), dr. Christian Heine (Rothenberger), Horst W. Garbrecht (Metabo), Stefan Sander (Haaga), Hendrik Kreutel (Eibenstock), Alexander Essing (Collomix) és Gerd Eisenblätter (Eisenblätter). Fotó: Metabo

Ezen akarunk változtatni legalább a CAS-partnerek szövetségén belül. Így a felhasználóknak kettős szabadságban lehet részük: egyrészt a kábel nélküli munkavégzés szabadságában, másrészt abban, hogy kombinálhatják egymással a különféle gyártók gépeit. Éppen úgy, mint a vezetékes gépeknél” – fejtette ki Horst Garbrecht, a Metabo ügyvezetője a CAS alapgondolatát.

Metabo Hungária Kft.
1103 Budapest,
Noszlopy u. 30.
Vevőszolgálat és szerviz:
Tel.: +36(1)434-22-25
E-mail: info@metabo.hu
www.metabo.com/hu


Kapcsolódó dokumentum:


egy-akku-minden-celra


Tetszett a cikk?