Hossztoldásban is tapasztalt

A Leitz több évtizedes tapasztalata figyelhető meg a tömör fa feldolgozásában gyakran használt cinkelő szerszámaiban. A technológia és anyagismeret az utolsó részletig kidolgozott. Fókuszt jelent a gazdaságosság és a magas minőség egyaránt.

A Leitz az iparág legszélesebb körű minicinkelő szerszámait kínálja a hossztoldással, illetve a táblásítással dolgozó faipari üzemek számára. Lehet szó teherhordó, vagy nem teherhordó szerkezet gyártásáról, az ékcsapok minden esetben tökéletesen illeszkednek és akár szárazon is öntartóak. Ezen precíziós szerszámok használata biztosítja a folyamatok legmagasabb költséghatékonyságát minden szokásos toldási technológiában, legyen akár puha, vagy keményfából a késztermék.

A bútoriparban a magasabb esztétikai igény kiszolgálása érdekében olyan szerszámprofilok is elérhetőek, melyeknél a látszó felületen egy egyenes, alig észrevehető csatlakozási vonal látható.

A speciális fogkialakításnak köszönhetően, nagyobb előtolási sebességgel marhatjuk ki alkatrészünket és az egy fogra eső előtolás mértéke mégis kedvező marad. A forgácsolás közben keletkező rezgéseket a masszív szerszámtest elvezeti, így a tiszta marási kép hosszú távon is biztosítható. Ezen paramétereknek köszönhetően, a Leitz professzionális minicinkelőjével a hagyományos kialakítású marókhoz képest dupla előtolási sebességgel dolgozhatunk.

Leitz Hungária
Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: +36-23/521-900.
www.leitz.hu


Kapcsolódó dokumentum:


hossztoldasban-is-tapasztaltan-leitz


Tetszett a cikk?