Nagy sebességgel optimálisabb

Az OERTLI új CAT szerszámgenerációja az ellenségből barátot csinál, és a centrifugális erőt használja ahelyett, hogy küzdene ellene. Eredmény: magasabb előtolási sebesség optimális felületi minőség mellett.


Előtolás 18 m/s-ig egy CAT szerszámmal

A rendszerrel 120 m/s forgácsolási sebesség érhető el azonos megmunkált felületi minőséggel. Az új OERTLI CAT-lapkarendszer magasabb termelékenységet tesz lehetővé az ablak- és ajtógyártásban.

CAT: „Centrifugal Applied Technology”. Ez a technológia egy új kezdetet jelent a szerszámok gyártása során. Eddig a szerszámgyártásban a centrifugális erő, ami a forgó mozgás során keletkezett, nagy kihívást jelentett. A lapkákat akkora erővel kellett a szerszámtestbe rögzíteni, hogy ne tudjanak megmozdulni. A CATtel a fejlesztők olyan megoldást választottak, ami a centrifugális erőt a saját hasznára fordítja. A „lapkaágy” úgy lett kialakítva, hogy a lapkát a centrifugális erő egy ütközési pontnak nyomja, amely ott játékmentesen és eltolhatatlanul pozícionálva marad.


Egyszerűbb és gyorsabb lapkacsere

NEM SZÜKSÉGES UTÓMEGMUNKÁLÁS

Ilyen magas megmunkálási sebességnél a felület minősége függ a lapka tulajdonságaitól és geometriájától. A CAT lapkák egy speciális finomszemcsés keményfémből vannak. A homogén, finom mikrostruktúra nagyon kemény és különösen simára van köszörülve. Az éles lapkaélek a fa szálait tisztán átvágják, nem pedig lenyomják őket. Így sokkal kevesebb idő szükséges (például az ablakgyártás során), hogy az éleket a festés előtt javítsuk, mert az alkatrészek tökéletesen jönnek ki a gépből. A kitörések, amik a hosszirányú megmunkálás során léphetnek fel, a CAT lapkánál nem téma. A hosszirányú megmunkáláshoz a forgácstér forgácstörővel van kialakítva. A lapkacserét ennél a rendszernél gyorsan és problémamentesen lehet elvégezni a szerszámcsoport szétszerelése nélkül.

HASZNÁLJA SZELEKTÍVEN ÉS PROFITÁLJON

A CAT segítségével az OERTLI hosszú távon gazdaságosabbá teszi az ablakgyártást. A hosszirányú megmunkálásnál az ablakgyártók a legtöbbet nyerik a nagyobb előtolási sebességgel és az optimálisabb felületi minőséggel. A CAT lapkarögzítési rendszert ajánlott használni a látható felületeknél és a nagy mennyiségű hosszirányú megmunkálásoknál, ahol a nagyobb előtolási sebesség érezhető előnyt biztosít a megmunkálási időben. A kész ablakoknál a nagyon jó felületi minőség szemmel látható.

Videót a termékről itt talál: https://www.youtube.com/watch?v=zDIqYJYoOlU

OERTLI Magyarország Kft.
8900 Zalaegerszeg, Hock János út 51.
E-mail: info@oertlikft.hu
web: www.oertli.com
Tel.: +36-30/889-1504.


Kapcsolódó dokumentum:


nagy-sebesseggel-az-optimalisabb-termelekenyseghez


Tetszett a cikk?