Másodpercek alatti kötés

A Lamello cég idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, ez alkalomból a Lamello P-System gépe, a Zeta P2 marógép rendkívüli 20%-os árengedménnyel kapható.

 

A többszörösen díjnyertes és a gyakorlatban már 10 év óta jól bevált Lamello P-System példátlan rugalmasságot és sebességet biztosít egyszerűségének és kezelhetőségének köszönhetően a tervezési, gyártási, szállítási és összeszerelési folyamat során.

A Zeta P2 marógéppel pár másodperc alatt elkészül a kötés a T-nút használatával, mindkét oldalon ugyanazzal a beállítással, nincs várakozás, mivel kiesik a szorításra fordított idő. A Zeta gép a marószerszám cseréjével az eredeti Lamello kötéshez is használható.

A kötésrendszer fejlesztése folyamatos, az eredeti Clamex P oldható kötőelem mellett ma már több típus és különböző méret is kapható:

  • Clamex P: oldható kötés, ragasztó, csavar vagy egyéb kötőelem és szorító használata nélkül, 22,5–180° szögtartományban bármilyen kötésmódra alkalmas. Terhelhetősége az alapanyagtól függően 80–100 kg. Tenso P: fix kötőelem, ragasztás esetén nem kell szorítót használni, mivel a kötőelem nemcsak összekapcsolja, de össze is húzza a munkadarabokat. Szintén bármely szögben, minden kötésmódban használható szorítók nélkül.
  • Tenso P: fix kötőelem, ragasztás esetén nem kell szorítót használni, mivel a kötőelem nemcsak összekapcsolja, de össze is húzza a munkadarabokat, Szintén bármely szögben, minden kötésmódban használható szorítók nélkül
  • Divario P: láthatatlan, a kész korpuszba utólag is becsúsztatható polctartó, ami nemcsak a polcokat tartja a helyén, hanem össze is kapcsolja az elemeket, így jobban összetartja, merevíti a korpuszt.
  • Bisco P: ötvözve a Clamex, illetve Tenso kötőelemekkel, azokat kiválthatja, helyettesítheti, ragasztandó elemeket összeilleszthetünk vele próbaként illusztrálás céljából, de ragasztóval önállóan is használható.

Az üvegszál-erősítésű műanyagból készült kötőelemek mindegyikére jellemző az erős terhelhetőség, az esztétikus, láthatatlan kivitel, a beszerelésnél megengedett 0,5–1 mm tolerancia, a magas összehúzó erő, és a kötőelemmel felszerelt lapok egyszerű, rakásolható tárolása, szállítása, a helyszínen történő gyors összeállítás.

A P-System nemcsak kézi géppel használható, hanem CNC-gépeken is, a Lamello CNC partnerhálózata lefedi az összes jelentős CNC-gép-gyártó, szoftver-, illetve szerszámgyártó alkalmazást.

A Lamello legújabb kötőeleme az egydarabos Cabineo. A Cabineo egy lapfelületen előfúrt/mart fészekbe helyezhető, bármely CNC-géppel egyszerűen kivitelezhető, egyéb tipli, csavar, kötőelem nem szükséges hozzá. Min. lapvastagság 12 mm, max. terhelhetőség 90 kg. A kötőelem már a műhelyben behelyezhető, a bútorelemek lapra szerelve helytakarékosan szállíthatóak, a helyszínen egy imbuszkulcs, vagy csavarbehajtó segítségével villámgyorsan és pontosan összeállíthatóak. Ma már kapható a Cabineo jig, melynek segítségével csupán egy fúrógéppel pontosan kimarható a fészek.

KENTECH KFT.
1163 Budapest, Sárgarózsa u. 22.
Tel.: 1/402-0210
info@kentech.hu
www.kentech.hu
Webáruház:www.maroszerszam.hu


Kapcsolódó dokumentum:


masodpercek-alatti-kotes


Tetszett a cikk?