Heliplan lapkás száras maró

A faalapú laptermékek és kompozit lapok megmunkálásához kimagasló marási minőséget nyújt a Leitz HeliPlan marója. Használatával megszűnnek a bordás és lépcsős felületek és a forgács elvezetés is jobb lett. Egy marási műveletnek köszönhetően a gyártási folyamat jelentősen lerövidül, lényegesen csökken a pluszban ráfordítandó élőmunka.

A HeliPlan maróval nemcsak az MDF-anyagok, hanem az egyéb műanyag laptermékek marása is kimagaslóan magasabb felületi minőségben valósítható meg. Ezáltal a gyártási folyamatokra fordított idő optimalizálható, csökkentve a költségeket.

A gyártási költségeket tovább optimalizálja, hogy a lapkák négyélűek. Forgatásukkal nincs szükség az idő- és költségigényes szerszámélezésre, így nő az egy szerszámmal végezhető marási folyóméterek mennyisége. A négy vágóélű karbid cserelapkák további előnye, hogy a szerszámtest lényegesen tovább használható, a megfelelő marási minőség fenntartásához elegendő a lapkák cseréje.

A szerszám 80–180 mm átmérőben elérhető és különösen hatékonyan használhatóak CNC megmunkáló gépek szerszámaként. Az MDF-en kívül hőre lágyuló műanyag laptermékekhez is használhatóak, hiszen Ra <0,8 μm felületi minőségű megmunkálásra képesek. A szerszám fenntarthatóságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a szerszámtest többször használható, elegendő a lapkák cseréje minőségi marási felülethez.

Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: +36-23/521-900.
www.leitz.hu


Kapcsolódó dokumentum:


heliplan-lapkas-szaras-maro-leitz


Tetszett a cikk?