Tökéletes élek: Conturo mobil élzáró

A Festool a CONTURO-val nemcsak tökéletesen illeszkedő éleket hoz a kézi elektromos szerszámok piacára, de teljes rendszermegoldást is kínál a kifogástalan élekhez.

A CONTURO könnyedén használható és kezelhető a derékszögű szerkezeti részektől kezdve egészen a komplex szabad formájú alakzatokig: ívek, sugarak, konvex és konkáv alakzatok. A sokoldalú CONTURO jó megoldás az egyedi alakrészek előállítására, valamint a kis szériában gyártott munkadarabok és a bútordarabok élzárására, amelyek megkövetelik a gyors és kiváló minőséget.

GYÖNYÖRŰ ÉLEK, TÖKÉLETES FORMATERVEZÉS

A Festool CONTURO-rendszere létrehozta azt a tökéletes összhangot, amely korábban nem működött a mobil élzárók körében. Amikor azt mondjuk, hogy „tökéletes élek”, valóban úgy is gondoljuk. Az egyszerű élektől az összetett formákig; a belső íveket már 50 mm-es rádiusztól, a külső ívet pedig akár 25 mm-es sugártól élzárhatjuk. A CONTURO egy telepített egységgel lehetőséget kínál a professzionális minőségben elkészített sarokélzárók felhelyezésére is.

Alapvetően minden klasszikus kivitelű élzáró gyorsan és egyszerűen feldolgozható – a fától és a műanyagtól kezdve egészen a melaminig – a mindenkori anyagot tekintetbe véve, 18–65 mm magasságig és 0,5–3,0 mm vastagságig. A CONTURO nemcsak kézi, hanem telepített gépként is használható. Így nemcsak az egyenes szélek vagy az ívek élzárása lehetséges, hanem a ferde élek és 90–45°-os sarkok is élzárhatók, mivel a telepített egységben 90°–45°-ban dönthető. Systainerben szállítva a CONTURO ezen felül külső helyszíneken, akár közvetlenül az ügyfélnél is használható a tökéletes minőségű élek előállítására.

EGYEDÜLÁLLÓ RAGASZTÓPATRONOS RENDSZER

A Festool a CONTURO-hoz egy teljesen egyedi, különleges ragasztópatronos rendszert fejlesztett ki. A speciális alkalmazási rendszer tisztán tartja a fúvókákat és pontosan annyi ragasztót olvaszt fel, amennyire szükség van. A pontos ragasztóadagolás garantálja a tökéletes tapadást és minőséget. A digitális kijelző minden fontos információt közöl: hőmérséklet-, ragasztószintjelző, valamint ellenőrizhető a „maradék szegélyhossz” is, annak érdekében, hogy hány méter élzárót lehet még felragasztani az éppen aktuális beállítások mellett.

Ezzel a rendszerrel a ragasztás hatékony, egyszerű, tiszta és pontosan adagolható.


Kapcsolódó dokumentum:


tokeletes-elek-conturo-mobil-elzaro


Tetszett a cikk?