Automatikusan állítható nútmaró

Az egyedi bútordarabok gyártása folyamatos működtetésű gépeken számos probléma elé állítja a gyártásszervező szakembereket. A gyártási folyamatnak egyaránt kell gyorsnak és rugalmasnak is lennie. Az olyan megmunkálási lépésnél, mint például a nútolás, ez igazán nagy kihívás. A különböző nútszélességek eddig csak több szerszám egymás után sorolásával voltak megoldhatóak.

A Leitz fejlesztőmérnökei megoldást találtak a folyamat rugalmasságának fokozására. Kifejlesztettek egy olyan automatikusan állítható nútmarót, mely pillanatok alatt átáll egy másik marási szélességre. A nagyobb rugalmasság és hatékonyság a sorozatgyártásban kivételes előnyhöz juttatja a gyártókat. Az automata nútmaró jelentősen csökkenti a beállítási időket, költségmegtakarítást biztosít a szerszám darabszámok csökkentésével és a gépeken kevesebb aggregát működtetését kínálja.

A horonymaróval 2,5 mm-től 18 mm-ig készíthetünk nútokat, 9 féle lépcsőben. A legkeskenyebb változat alkalmas a 2,5–4,5 mm megmunkálásig, míg a legszélesebbel 9,5-18 mm széles nútok készíthetőek.

A gyémántlapkás kialakítás miatt a szerszámok hosszú élettartammal bírnak és 140–250 mm-es átmérőben érhetőek el, továbbá a bútoriparban használatos összes laptermékhez használhatóak. További előnyük, hogy kompatibilisek a Homag SF30 nútmaró egységekkel.

Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: +36-23/521-900.
www.leitz.hu

(X)


Kapcsolódó dokumentum:


automatikusan-allithato-nutmaro


Tetszett a cikk?