Szupergyors profilváltások

A bevonatos és furnérozott laptermékből dolgozó bútorgyártóknak az élzárások tekintetében is egyre magasabb szintű vevői igényeket kell kiszolgálniuk. Ehhez elengedhetetlen egy olyan élgömbölyítő vagy fózoló szerszám, mely többféle rádiusz megmunkálására alkalmas. A különböző feladatok között azonban gyors átállásra is szükség van a termelés hatékonysága miatt. Erre nyújt kiváló megoldást a Leitz gyémánt szerszáma a Homag flexTrim3 aggregáthoz.

Az élzáró gépekhez fejlesztett nagy teljesítményű szerszám néhány másodperc alatt automatikusan átállítható szerszámcsere nélkül. Ez azt jelenti, hogy a különböző élzáróanyag (ABS) nagyon gazdaságosan állíthatók, még kis tételek esetén is.

Az élmarón szerszámonként két profil közül választhatunk és nemcsak a hosszú éleket, hanem a sarokmarást is elvégezhetjük egyetlen szerszámmal, jelentősen csökkentve ezzel a gépállítási időket. A gyémánt vágóélű szerszám alkalmas 3 mm rádiuszig, vagy 45 fokos letörésre egyaránt és kompatibilis a Homag FF32 maróegységgel. Használható puha-, vagy keményfa élléchez és élfurnérhoz, illetve különböző vastagságú műanyag élanyaghoz. A szerszám használata olyan előnyöket biztosít, melyek segítik a versenytársakkal szembeni versenyelőnyt. Kevesebb gépállásidőt és alacsonyabb gyártási költséget eredményez, megtartva a termelés rugalmasságát akár a kis szériaszámok esetén is.

Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: +36-23/521-900.
www.leitz.hu

 

A cikk a Magyar Asztalos 2020. januári számában jelent meg.
A lapra az alábbi linken fizethet elő: 

https://faipar.hu/magyar-asztalos-elofizetes
Heti hírlevelünkre itt iratkozhat fel: https://faipar.hu/hirlevelfeliratkozas

Kapcsolódó dokumentum:


szupergyors-profilvaltasok-leitz


Tetszett a cikk?