Sokoldalú Helicut-rendszer

A faiparban a tömörfa-megmunkáláson túl számos faalapú laptermék, kompozit és más habanyag feldolgozása válik szükségessé. A különböző alapanyagoknál az anyag jellegéből adódóan a minőségi és gyors megmunkáláshoz különböző feldolgozási irányok és akár nagy mennyiségű forgács eltávolítása is fontos szerepet tölt be. A hagyományos szerszámok biztosítják az alapvető követelményeket, de a speciális feladatokra gyakran speciális élgeometriájú szerszámok az ideálisak. A HeliCut szakít ezzel a megmunkálási elvvel. Ennek a szerszámcsaládnak a használata jóval több előnyt kínál a minőség, a hatékonyság és a fenntarthatóság szempontjából.

A HeliCut-rendszer kiszakadásmentes megmunkálási eredményei lenyűgözőek, és a HW és TDC lapkák különböző anyagokban és megmunkálási folyamatokban egyaránt jól teljesítenek. Az előnye megmutatkozik a felületi minőségben, a szerszám élettartamában, illetve a lapkák gyors és egyszerű cseréjében. A szerszámcsalád kialakítása lehetővé teszi az egyedi igényekhez igazodó kialakítást, egyaránt használhatók asztali marógépeken, többfejes gyalugépeken, illetve CNC megmunkáló központoknál, ahol jelentős az egy fogásvétellel történő anyageltávolítás.

A használatukat tovább népszerűsíti, hogy 30–450 mm átmérő között alakíthatunk ki belőlük szerszámokat. A négyélű lapkák pedig a gazdaságos megmunkálási költséget garantálják. Alacsony zajszintű használatuk igen felhasználóbaráttá teszi őket és az alumínium szerszámtest pedig a gépek csapágyazását kíméli.

Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: +36-23/521-900.
www.leitz.hu

(X)

A cikk a Magyar Asztalos 2020. áprilisi számában jelent meg.
A lapra az alábbi linken fizethet elő: 

https://faipar.hu/magyar-asztalos-elofizetes
Heti hírlevelünkre itt iratkozhat fel: https://faipar.hu/hirlevelfeliratkozas

Kapcsolódó dokumentum:


sokoldalu-helicut-rendszer


Tetszett a cikk?