A csavart forgatja– és nem a csuklót

A TID 18 akkus ütvecsavarozó a rendkívül robusztus ütőművének köszönhetően kiemelkedően hosszú élettartammal tűnik ki. A legújabb generáció szénkefe nélküli EC TEC motorja és a 4,0 Ah-s Li-HighPower Compact akkuegység kombinációjának tökéletes együttműködése maximális teljesítményt és tartósságot eredményez. Ezen felül a TID 18 az ¼”-os szerszámbefogójával csak a csavart forgatja – és nem a csuklót: erről az erőt rabló ellentétes irányú, nyomaték nélküli tangenciális ütőmű gondoskodik.

INTELLIGENS ÉS ERŐTELJES

A TID 18 akkus ütvecsavarozó 180 Nm-es maximális forgatónyomatékával rendkívül erőteljesnek bizonyul minden csavarozási munkánál.

Három fordulatszám-fokozatának és az anyagnak megfelelő munkavégzéshez való intelligens T üzemmódjának köszönhetően minden csavarozási alkalmazásban a megfelelő teljesítményt nyújtja – miközben a visszaütésmentes tangenciális ütőmű kíméli a csuklót. Az intelligens „T üzemmód” lemezek önfúró csavarral fára való csavarozásánál felismeri az átmenetet a lemezből a fába és automatikusan elvégzi a fordulatszám átállítását. A készülék bekapcsolásakor és a fúrási folyamat kis forgatónyomatékkal történő megkezdésekor a készülék a hatékony fúrás érdekében ütőimpulzus nélkül maximális fordulatszámmal forog. Mihelyt a forgatónyomaték a csavarozási folyamat megkezdődése (= a menet fába való belekapása) miatt megnő, a készülék magától csökkenti a fordulatszámot és csak utána kezdi alkalmazni az ütőimpulzusokat.

TÖKÉLETES ERGONÓMIA – RÉSZLETEIBEN IS ÁTGONDOLT

További előnyei a tökéletes ergonómia, a mágneses bittároló a gép talpának bal és jobb oldalán, a kompakt felépítés és a mindössze 960 grammos könnyű súly. Az oldalsó és süllyesztett pozíció megakadályozza a bitek szándékolatlan lehúzását. A praktikus övcsat a bal vagy a jobb oldalra is felszerelhető. Az ügyesen elhelyezett LED-es munkalámpa kellemetlen árnyékok nélkül világítja meg a munkaterületet.

AKKUTELJESÍTMÉNY MINDEN ALKALMAZÁSHOZ

A 4,0 Ah kapacitású Li-HighPower Compact akkuegység az erő, a kompaktság és a kis súly ideális kombinációját biztosítja a nagy teljesítményigényű alkalmazásokhoz. A még kisebb súly érdekében a 3,1 Ah-s Compact akkuegység a megfelelő választás a könnyű csavarozási feladatokhoz.

Az új TID 18 áprilistól áll rendelkezésre a szakkereskedésekben az ugyancsak új Systainer³ csomagolásban.

A cikk a Magyar Asztalos 2020. áprilisi számában jelent meg.
A lapra az alábbi linken fizethet elő: 

https://faipar.hu/magyar-asztalos-elofizetes
Heti hírlevelünkre itt iratkozhat fel: https://faipar.hu/hirlevelfeliratkozas

Kapcsolódó dokumentum:


a-csavart-forgatja-es-nem-a-csuklot


Tetszett a cikk?