Fontos a minőségi gyalulási felület

A Leitz már számos alkalommal bizonyította, hogy partnereinek időt és energiát takarít meg. Erre ismét jó példa a VariPlan Plus és HeliPlan gyalufejei, melyekkel kiváló felületi minőség érhető el utómunkák nélkül.

VariPlan Plus

A VariPlan Plus előgyaluláshoz és készre gyaluláshoz egyaránt ajánlott. Az állandó élkörátmérőjű szerszámrendszer többször élezhető késsel felszerelt és az élezések után is garantált a szerszámátmérő változatlansága. A késcserékre fordított idő is nagyon rövid, mely tovább javítja a termelés hatékonyságát. A szerszámrendszer előnyeit nagyon egyszerűen össze lehet foglalni. Az állandó átmérő magas futási pontossággal párosul, így garantálva a jó felületi minőséget. A gyors és egyszerű késcsere nem kívánja meg, hogy a gépet késcsere után újra be kell állítani, így a ráfordított idő minimalizálásával nő a hatékonyság.

A szerszámrendszer egyaránt használható gyalugépekhez, illetve CNC-gépekhez. Gyalulhatunk vele puha- és keményfát, sőt hőre lágyuló műanyagokhoz is ajánlott. Vágási szélessége 130–270 mm közötti és a kések kétoldalasak, oldalanként háromszori élezhetőséggel. A cserekések anyaga lehet HS, vagy HW.

HeliPlan

A HeliPlan lapkás gyalukésrendszer egy robusztus szerszámmegoldást kínál az iparágnak. Az előregyalulás során a nagy fogásmélység használata többször a felületi minőség romlására megy, a nagy forgácseltávolítás kiszakadásokat, durva felületet eredményezhet. A jól átgondolt, gondosan megtervezett szerszámgeometria azonban megoldja ezeket a problémákat. A HeliPlannal egyaránt végezhető nagyoló és bizonyos esetekben készre gyalulás is. Ehhez alacsony zajszint és könnyű szerszámfutás párosul, még nagy fogásmélység esetén is.

Legfontosabb előnyei közé tartozik a gazdaságos alkalmazás, a hosszú élettartam, a jelentősen alacsonyabb zajszint (-10 dB (A)) és az energiatakarékos használat a könnyű szerszámfutás miatt. A négyélű lapkákkal felszerelt HeliPlan nagy mennyiségű forgácseltávolítást tesz lehetővé. 100–280 mm szélességben érhető el, igény esetén hydrofejes változatban is. A szerszámrendszer egyaránt használható gyalu- és profilozógépeken. Gyalulhatunk vele puha- és keményfát. A 4 oldalas lapkák anyagának választható HW vagy TDC.

(X)

Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: +36-23/521-900.
www.leitz.hu

A cikk a Magyar Asztalos 2020. májusi-júniusi számában jelent meg.
A lapra az alábbi linken fizethet elő: 

https://faipar.hu/magyar-asztalos-elofizetes
Heti hírlevelünkre itt iratkozhat fel: https://faipar.hu/hirlevelfeliratkozas

Kapcsolódó dokumentum:


fontos-a-minosegi-gyalulasi-felulet


Tetszett a cikk?