Világrekord a gyalulásban

A nagy teljesítményű gyaluiról ismert kanadai Gilbert vállalat ezúttal Közép- és Kelet-Európában kíván tovább terjeszkedni, az európai piacra lépéssel az asztalos- és fafeldolgozóipar minden jelentős piaci szereplőjénél jelen lesz már. Megtalálható az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Új-Zélandon, Brazíliában, Svédországban, Dániában és Németországban is.

Az 1200 m/perc sebességű anyag-betáplálással rendelkező új GRIP-rendszer azonban nem csak a nagyobb fafeldolgozó vállalkozások számára lehet hasznos, a Gilbert számos közepes méretű vállalat részére biztosít megfizethető, ám annál jövedelmezőbb feldolgozó-technológiát.

Akár 300 tábla percenként

Kanadában, Vanderhoofban működik a világ leggyorsabb gyaluja, amely percenként több mint 300 darabos tábla-kapacitással bír.

„A GRIP-technológiára való átváltását követő néhány napon belül az összes meglévő termelési rekordot megdöntöttük. Ez elsősorban az új vezérlésnek köszönhető, mely esetén a kisebb takt idő (ütemidő) folyamatosabb anyagmegmunkálást biztosít. Minden túlzás nélkül ez a gyaluk Ferrarija” – nyilatkozta Michael Manojlovic, a Nechako Group volt tulajdonosa.

„Célunk, hogy az új technológiával megerősítsük vezető pozíciónkat a gyalugépek piacán. 2002-ben telepítettük első gépünket a tartományunkban, Quebec-ben, majd mára világszerte több mint 130 gépet üzemeltünk be”- mondta a Gilbert értékesítési vezetője.

A megfelelő rendszer mindenkinek

Fontos megemlíteni, hogy a Gilbert a különböző ügyféligényeket figyelembe véve öt modellt kínál, a speciális marógépektől kezdve a nagyteljesítményű rendszerekig, mint a Moulder vagy a 6 Roll. Népszerű továbbá a Mass Timber-modell, melyet 137 cm széles és 40 cm vastag, kifejezetten ragasztott és rétegelt lapok magas fokú megmunkálására fejlesztettek, illetve az S-sorozat, mely 90-550 m/perc előtolási sebességgel rendelkezik.

A Gilbertnek 125 alkalmazottja van világszerte, ügyfélszolgálati technikusaik pedig éjjel-nappal elérhetőek. A távolság nem probléma egy távolabbi megrendelés és beüzemelés, esetleges karbantartás esetén sem. A Gilbert biztosítja közép-európai ügyfeleit, hogy számíthatnak a teljeskörű támogatásukra.

 

Forrás: planermill.gilbert-tech.com
timber-online.net


Tetszett a cikk?