Akár 500 kilogrammos szorítóerő a Bessey-től

Ki hinné, hogy a szorítóeszközeiről ma is jól ismert, híres vállalkozás a Bessey már 1889 óta van a piacon! Az alapító, Max Bessey egy kis stuttgarti üzletet nyitott, amelynapjainkra a legmeghatározóbb szorító eszközök gyártásával és fejlesztésével foglalkozó vállalattá nőtte ki magát. A 131 éves vállalkozás fejlődése önmagában is érdekes vállalkozástörténeti sztori lehet, ám az asztalosszakma számára még ennél is fontosabbak azok a szorító szerszámok, melyek nélkül sok műveletet nehezen tudnánk megoldani hatékonyan. Nézzük meg közelebbről ezek közül most a GZ-KG típusú eszközt!

A GZ-KG (KG, mint Klappgriff, azaz összecsukható fogantyú) egy kompakt kialakítású 5000 Newton szorítóerejű univerzális szorító. Egy új fejlesztésnek köszönhetően szorító karja többé nincs útban, mivel kifordítható. Ezzel két problémát oldottak meg egy csapásra: növelték az erőkart és lerövidítették annak hosszát.

Mikor fogjuk használni? Amint olyan helyen kell két, vagy több anyagot rögzítenünk, ahol a szorító orsója útban lenne. És mindannyian tudjuk, hogy ez szinte elkerülhetetlenszituáció. Előbb utóbb belefutunk egy ilyen megoldhatatlannak tűnő helyzetbe.

Az elfordított kar nem ütközik a szárba, ami felhasználóbarát és kompromisszummentes alkalmazást tesz lehetővé. Természetesen megmaradt a gyártóra jellemző szárfej kialakítás, mely egyetlen anyagból kerül kimunkálásra és egy edzési folyamaton is átesik.

A menet végén lévő önbeálló papucs szerszám nélkül cserélhető és a nyél is kétkomponensű műanyagból készül.

Legyen szó asztalos, vagy lakatos munkákról, helyszíni,- vagy próbaszerelésről a GZ-KG hű társunk lesz. 250, 300, 400, 500 és 600 mm es hosszakkal és 120 mm-es pofabenyúlással tudjuk megvásárolni.

Forrás: bessey.de


Tetszett a cikk?